Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Cursus Evenwicht voor kinderen van 9 tot 12 is succesvol

De cursus Evenwicht van GGD Gelre-IJssel en Sensire/Yunio boekt goede resultaten. Bij zestig procent van de cursuskandidaten neemt het overgewicht tijdens de cursus af. En bij zeventig procent van de cursuskandidaten is twee jaar na de cursus het overgewicht zelfs nog verder afgenomen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Universiteit Wageningen naar de resultaten van de cursus Evenwicht. In de periode 2004 tot en met 2008 hebben 121 kinderen uit de Achterhoek deelgenomen aan de cursus.Mede dankzij de goede resultaten hebben de Achterhoekse gemeenten besloten om de financiering van de cursus in 2009 voort te zetten.

De cursus Evenwicht is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar met overgewicht en hun ouders. De cursus wordt verzorgd door een jeugdverpleegkundige van GGD Gelre-IJssel en een diëtist van Sensire/Yunio. De cursus bestaat uit 13 bijeenkomsten van anderhalf uur; de kinderen zijn alle 13 bijeenkomsten aanwezig en de ouders zijn 8 bijeenkomsten aanwezig.

De kinderen en hun ouders leren van alles over gezond eten en bewegen. Ze leren hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en welke dingen minder gezond zijn. Daarnaast leren ze heel veel over bewegen. De kinderen ontdekken dat bewegen niet alleen gezond is, maar vooral hartstikke leuk.

Tijdens 4 cursusbijeenkomsten gaan de kinderen onder leiding van een fitnessdocent anderhalf uur sporten. In Doetinchem is dat in het stadion van De Graafschap en bij Sports Palace. In Winterswijk is dat bij sportcentrum De Tuunte.

De overige cursusbijeenkomsten gaan de kinderen ook altijd even bewegen, lekker naar buiten en actief aan de slag! Als extraatje krijgen alle kinderen die meedoen aan de cursus Evenwicht een rondleiding door het stadion van De Graafschap in Doetinchem.

Binnenkort start er weer een cursus Evenwicht in Winterswijk en een cursus Evenwicht in Doetinchem. U kunt uw kind hiervoor nog aanmelden bij GGD Gelre-IJssel. De kosten voor de cursus zijn EUR 12,50 per kind.

Meer informatie over de cursus staat in de folder `Evenwicht'. Deze folder kan gratis aangevraagd worden bij GGD Gelre-IJssel, afdeling jeugdgezondheidszorg. Per telefoon: 088 - 443 37 03 of via e-mail: secretariaatjgz@ggdgelre-ijssel.nl. Ook voor verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met GGD Gelre-IJssel.

Trefwoorden Jeugdbeleid
Mutatiedatum 23/03/2009