Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 23 maart 2009

start uniek fietsarrangement 'Fietsen met Streken'

Enorm veel fietsbelgerinkel klonk vanmiddag bij het startsein van een nieuw uniek Fietsarrangement in de Brabantse en Belgische Kempen: Fietsen met Streken. De nieuwe vijfdaagse fietsvakantie werd in Bladel op verrassende wijze geopend door de burgemeester van het dorp (dhr Swachten). Hij reed samen met diverse wethouders uit de deelnemende buurgemeenten op een speciale 6-persoons tandem door een openingslint. Fietsen met Streken is opgericht Fiets- en Tandemverhuur Van der Mierden in Bladel. Zij hebben samen met zeven ondernemers in de regio een uniek fietsarrangement opgezet. De gast kan genieten van bagageservice, overnachtingen, diners, attenties en vooral veel streken. Zo wordt de gasten regelmatig een streek geleverd. Vanmiddag werd ook duidelijk dat ook de rest van Nederland en Belgie nog meer streken kunnen verwachten. In de bomen bij restaurant de Hofstee hingen ineens allemaal fietsen. Een streek geleverd door Fietsen met Streken. Het Samenwerkings-verband Regio Eindhoven (SRE) heeft dit arrangement ondersteund en gesubsidieerd.

Complete fietsvakantie met verrassende extra's
Het officiële startsein van Fietsen met Streken werd gegegeven door drie portefeuillehouders Toerisme & Recreatie uit de gemeenten Bladel (Burgemeester Swachten), Eersel (Wethouder Van Vlerken) en Reusel-de Mierden (Wethouder Van de Sande). Initiatiefneemster van het arrangement Arianne van der Mierden vertelt: "In Fietsen met Streken fietsen gasten vijf dagen door de fraaiste plekjes in de Brabantse en Belgische Kempen. Het is een compleet verzorgde fietsvakantie met bagageservice, overnachtingen en diners. Verder bestaat het arrangement uit een luxe Batavus fiets met kaartleeshouder en fietstas, een fraai routeboekje, een informatiepakket over de Kempenstreek en elke avond leveren we gasten een leuke streek(attentie) in de vorm van een streekproduct op het kussen van het bed."

Intensieve samenwerking
Fietsen met Streken is door intensieve samenwerking van een scala aan ondernemers tot stand gekomen. Van der Mierden gaat deze samenwerking aan met de Logeerboerderij de Hollandershoeve in Reusel, Brasserie La Gare in Reusel, Restaurant de Hofstee in Bladel, Bed & Breakfast D'n Ouwe Winkel in Netersel, Bed & Breakfast Landrop in Hoogeloon en Hotel de Tipmast in Bladel. Bij deze samenwerking hebben de aanjagers Toerisme en Recreatie van het SRE het geheel ondersteund. Zij hebben onder andere gezorgd voor het professioneel in de markt zetten (met hulp van vrijetijdskennis.nl) van dit nieuwe product. Daarnaast heeft het aanjaagfonds dit project gesubsidieerd. Het is het eerste project in een reeks van diverse arrangementen die de regio toeristisch nog beter op de kaart gaan zetten.

Eerste gasten reeds verwacht
Inmiddels hebben de eerste gasten al geboekt. Zij gaan binnenkort genieten van een fietsvakantie vol streken. Potentiele gasten kunnen meer informatie vinden op www.fietsenmetstreken.nl of bellen met 0497-369344. Op de website staat een uitgebreide beschrijving van de fietsvakantie en zijn de deelnemende bedrijven te vinden.
---

Noot voor de redactie (