Gemeente Anna Paulowna

Raad Anna Paulowna kiest Hans van den Doel als nieuwe burgemeester

De 54-jarige Hans van den Doel uit Andijk wordt bij de minister van Binnenlandse Zaken voorgedragen als nieuwe burgemeester van Anna Paulowna. Dat heeft de gemeenteraad vanavond, maandag 23 maart 2009, besloten.

Gemeenteraad

Van den Doel is momenteel werkzaam bij het Openbaar Ministerie op de regioparketten Zwolle/Lelystad en Almelo. Hij is bestuurlijk zeer ervaren. In zijn woonplaats Andijk maakt Van den Doel sinds 1998 deel uit van de gemeenteraad. Hij is lid van de VVD.

Loco-burgemeester

In de periode 2005/2006 vervulde hij de functie van wethouder/loco-burgemeester. Momenteel is Van den Doel namens de raad van Andijk plaatsvervangend voorzitter en woordvoerder van de gemeenschappelijke stuurgroep die de fusie voorbereidt van de gemeenten Medemblik, Wervershoof en Andijk.

Â

Unaniem
De gemeente Anna Paulowna ontving 22 sollicitaties voor het ambt van burgemeester, die vacant werd na het vertrek van Arnoud-Jan Pennink. De vertrouwenscommissie van de raad sprak met zeven kandidaten. Twee belandden op de voordracht aan de volledige raad, van wie Hans van den Doel unaniem de eerste plaats werd toebedeeld. Zijn competenties sluiten nauw aan bij de profielschets, die de gemeenteraad voor de nieuwe burgemeester had opgesteld. De raad ging unaniem akkoord met de keuze van de vertrouwenscommissie.

Â

Benoeming
Verwacht wordt dat de minister de voordracht medio mei omzet in een benoeming. De beëdiging en installatie van Van den Doel vinden vervolgens plaats op 2 juni.

Nieuws