( BW)(IL-DINERS-CLUB-INTL) Diners Club sluit meerjarige overeenkomst voor de verwerking van betalingen met SIX Multipay

RIVERWOODS, Illinois en ZURICH--(BUSINESS WIRE)--Mar 23, 2009-- Diners Club International breidt acceptatie in Europa uit

Diners Club International Ltd., een bedrijfsunit van Discover Financial Services (NYSE: DFS) heeft vandaag samen met Discover en SIX Multipay, een vooraanstaande Zwitserse leverancier van betaaldiensten, aangekondigd een meerjarige overeenkomst voor betalingsverwerking te hebben gesloten. Dit is de eerste grensoverschrijdende overeenkomst voor de verwerking van betalingen ten behoeve van de verbreding van de acceptatie van de kaarten van Diners Club en het Discover Network in Europa.

Binnen het kader van de overeenkomst zal SIX Multipay handelaars voorzien van één elektronische betaaldienst voor de aanvaarding van de betaalkaarten van zowel Diners Club als het Discover Network in belangrijke Europese regio’s, waaronder Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, België, Nederland en Luxemburg.

“Sinds de overname van Diners Club is het verbreden van de acceptatie een van onze hoogste prioriteiten,” aldus Rajive Chadha, president van Diners Club International bij Discover Financial Services. “Onze overeenkomst met SIX Multipay is een belangrijke stap om die doelstelling te verwezenlijken. We boeken uitstekende vooruitgang met dit initiatief.”

“Dit is het aangewezen moment om een nieuwe betaalwijze aan te bieden aan handelaars. Handelaars willen verkopen en wij, als internationale verwerker van betalingen voor meerdere merken die een universele oplossing biedt, zijn bereid al hun betalingen af te handelen,” aldus Niklaus Santschi, Managing Director van SIX Multipay. “We geloven in het bieden van keuzevrijheid aan handelaars. Het toevoegen van de acceptatie van de betaalkaarten van Diners Club en Discover Network geeft ons een nieuwe en veelbelovende gelegenheid om dat te doen.”

Over SIX Multipay

SIX Multipay verzorgt de acceptatie en probleemloze verwerking van betalingen door middel van betaalkaarten ten behoeve van handelaars. Door middel van betaalkaarten als VISA, MasterCard, Diners, Discover, JCB, V PAY, Maestro en de elektronische portemonnee CASH biedt SIX Multipay een intelligente oplossing voor aankopen zonder contant geld voor elk aankoopbedrag, met diverse aanvullende diensten. Valutaomzetting aan het verkooppunt (DCC), het opwaarderen van mobiele telefoontegoeden met behulp van betaalautomaten, coupons en de verkoop van geschenkbonnen (GiftCard) bieden extra voordelen en inkomsten voor handelaars. SIX Multipay is niet alleen het toonaangevende bedrijf voor de verwerking van betalingen in Zwitserland, maar levert haar diensten ook aan handelaren verspreid over de rest van Europa. SIX Multipay is een dochter van de SIX Group. De SIX Group biedt wereldwijd eersteklas diensten aan op het gebied van aandelenhandel, verrekening en vereffening, financiële informatie en betaaltransacties.

Over Diners Club International

Diners Club International is eigendom van Discover Financial Services (NYSE: DFS), een vooraanstaande vestrekker van creditcards en verlener van elektronische betaaldiensten. Diners Club International, opgericht in 1950, was de eerste betaalkaart ter wereld die voor meerdere doeleinden kon worden gebruikt, en zette een revolutie in gang in de wijze waarop consumenten en bedrijven betalen voor producten en diensten. Vandaag wordt Diners Club wereldwijd herkent als een merk dat beantwoordt aan de betalingsbehoeften van bemiddelde consumenten, en dat bedrijven en eigenaars van kleine ondernemingen voorziet van een volledig scala aan oplossingen voor uitgavenbeheer. Met acceptatie in meer dan 185 landen, op 14 miljoen verkooppunten, en toegang tot meer dan 1 miljoen geldautomaten, is Diners Club als geen ander in staat haar kaarthouders wereldwijd van dienst te zijn.

Over Discover Financial Services

Discover Financial Services (NYSE: DFS) is een vooraanstaande verstrekker van creditcards en leverancier van elektronische betaaldiensten en een van de bekendste namen in de Amerikaanse financiële dienstverleningsbranche. Het bedrijf voert de Discover Card, de cashbonuspionier van Amerika. Sinds haar oprichting in 1986 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste verstrekkers van betaalkaarten in de Verenigde Staten. Haar betaalactiviteiten bestaan uit het Discover Network, met miljoenen handelaars en geldautomaten; PULSE, een van de grootste geldautomaatnetwerken in de Verenigde Staten; en Diners Club International, een mondiaal betaalnetwerk met acceptatiepunten in 185 landen en gebieden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.discoverfinancial.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5921021&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Diners Club International
Discover Financial Services
Leslie Beyer, +1-224-405-5154
lesliebeyer@discover.com
of
SIX Multipay
Bernhard Wenger, +41 44 279 22 20
Woordvoerder
bernhard.wenger@six-group.com
www.six-group.com