Gemeente Zoetermeer

Aquapark Keerpunt start met cursus AquaSlank

Voor de zomer gewicht verliezen en daar een fit en gezond gevoel aan overhouden?

Dat kan met AquaSlank. De cursus AquaSlank start op dinsdag 24 maart om 18.45 uur in Aquapark Keerpunt. AquaSlank is een combinatie van aquasporten en onder begeleiding van een diëtiste afvallen.

De cursus duurt tien weken en bestaat per les uit twee gedeeltes. Eerst geeft de diëtiste van voedingsadviesbureau Reduce voedingsadvies aan de hand van het informatieve boek `10 weken Slank Plan'. In het boek staan praktische weekmenu's, lekkere maar eenvoudige recepten, een beweegplan en een gedragsveranderplan. Daarna gaan de cursisten onder begeleiding van de aquasportinstructrice aquasporten. Dit is een combinatie van trimzwemmen, aquarobic en aquajoggen. Op passende muziek worden allerlei spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen uitgevoerd in het water. Sporten in het water heeft grote voordelen. Zo wordt er gebruikgemaakt van de natuurlijke weerstand en gewichtloosheid in het water. Water is daarnaast minder belastend voor de gewrichten en pezen.

Iedereen die aanvullend verzekerd is bij Zorg en Zekerheid kan afhankelijk van de aanvullende verzekering 50 tot 100% vergoed krijgen. Een verwijsbrief van de arts is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.reduce.nl.

De kosten voor de cursus zijn EUR 160,00, daarbij is het boek `10 weken Slank Plan' inbegrepen. Ook kunnen cursisten minstens één keer extra in de week komen sporten bij Aquapark Keerpunt, Van der Hagenstraat 11.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 20 maart. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de website: www.zoetermeer.nl/zwembaden. Het inschrijfformulier is ook op te halen aan de kassa van Aquapark Keerpunt.