Gemeente Rotterdam

De komende week vergaderen vier commissies op het stadhuis en heeft de commissie voor Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie een externe oriëntatie die in het teken staat van welzijn. Lees verder voor het programma hiervan of voor de agenda's van de andere commissies.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 24 maart 9.30 uur Buurtfoyer Tarwewijk, Moerkerkestraat 148
De commissie houdt een externe oriëntatie die in het teken staat van welzijn. In april gaat de commissie voor de tweede keer met wethouder Kriens in gesprek over het Uitvoeringsprogramma Verbetering Welzijnssector. Door middel van deze externe oriëntatie bereidt de commissie zich hierop voor. De commissieleden brengen een bezoek aan de Tarwewijk in de deelgemeente Charlois. In een buurtfoyer gaat de commissie in gesprek over uitvoering in de praktijk en onderwerpen als inburgering, het leren van de Nederlandse taal en Voor- en Vroegschoolse Educatie. De Brancheorganisatie Sociale Sector Rotterdam (BOSSR) ten slotte geeft de commissie haar visie op het verbeteren van opdrachtnemerschap in jongerenwerk.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 25 maart 9.30 uur
De commissie bespreekt voor de tweede maal de door het college opgestelde Gebiedsvisie Stadionpark. In dit gebied wordt het thema sport en leisure verder uitgebouwd onder andere door de bouw van een nieuw voetbalstadion en een kunstijsbaan. Verder wordt het gebied beter ontsloten via het openbaar vervoer en structurele oplossingen voor parkeren en verkeer. Ook bespreekt de commissie de voortgangsnotitie Afvalbeleid 2008. Hieruit blijkt dat de collegedoelstelling met betrekking tot het gescheiden ophalen van papier en glas niet zal worden gehaald. Reden hiervoor is dat te veel Rotterdammers niet meedoen aan de gescheiden inzameling van papier en glas. De commissieleden gaan met wethouder Bolsius in gesprek over de vraag wat er nog kan worden gedaan om de doelstelling alsnog te halen.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 25 maart 14.00 uur Het enige gespreksonderwerp tijdens de commissievergadering is de follow up van de campagne "Opvoeden doen we samen". Aan het eind van het schooljaar 2007/2008 verscheen het eindverslag van voornoemde campagne. Het college heeft daarop een aantal vervolgstappen benoemd voor de korte termijn. Daarnaast zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd ter oriëntatie op verdere vervolgacties. De commissie heeft ter voorbereiding op dit debat een externe oriëntatie gehouden over opvoeden, met de focus op taal, een veilig thuis, seksualiteit, alcohol en drugs. Op 10 maart jl. heeft wethouder Geluk een brief geschreven waarin hij drie thema's nader uitwerkt en hij een aantal acties benoemt. De commissie gaat hierover in discussie met de wethouder.

Commissie Economie, Sociale zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 26 maart 9.30 uur De vergadering begint met de bespreking van een notitie over de controle op gegaste containers in de Rotterdamse haven. Vervolgens spreekt de commissie over de derde voortgangsrapportage Project Mainportontwikkeling Rotterdam. Hierna komt de voortgang van het Actieplan Rotterdam Fietst aan de orde. Overige agendapunten zijn het uitvoeringsprogramma creatieve economie 2009, de voortgangsrapportage Student City en de stand van zaken van het actieprogramma winkelgebieden.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 26 maart 19.00 uur De commissie bespreekt de rapportage over de implementatie van de aanbevelingen, die voortkwamen uit het onderzoek naar de Museumparkgarage. Ook komt een voorstel van het college aan de orde, om het Investeringskader 2009 uit te breiden voor de sloop en voorbereiding van de herontwikkeling van het stadskantoor van de gemeente. Op de agenda staat verder de evaluatie van het evenementenseizoen 2008 en het Programma Internationale en Europese Activiteiten 2009-2010.

Bron: Griffie, 20-03-2009