Politie Limburg-Noord

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan twee Weertse zaken
Datum: 23-03-2009
Tijd bericht: 11:15
Plaats: Weert
De politie roept de hulp in van het publiek bij het oplossen van twee zaken die plaats vonden in Weert. Het programma Opsporing Verzocht zal in de uitzending van dinsdag 24 maart uitgebreid aandacht besteden aan een diefstal met geweld in een woning in Weert en een overval op een tankstation in Weert.

Diefstal met geweld

De eerste zaak vond plaats op donderdag 30 oktober 2008. Op die dag, omstreeks 11.30 uur, belden twee mannen aan bij een woning in Weert aan de Villartshove. Ze vertelden dat ze voor een controle aan de cv ketel kwamen en werden binnen gelaten door de bewoonster. Eenmaal in de woning bedreigden de mannen de 28-jarige bewoonster en eisten geld en sieraden. Hierbij hebben ze haar enkele malen geslagen en haar zoontje, een baby van 3 maanden oud, werd bedreigd met een mes. Uiteindelijk blijft haar zoontje ongedeerd en nemen de daders sieraden en een relatief laag geldbedrag mee.

In het programma is een reconstructie te zien van deze ernstige zaak. Tevens heeft de politie aan de hand van het signalement van de bewoonster twee compositietekeningen kunnen maken van de twee daders.

Overval tankstation Weert

De tweede zaak die behandelt wordt tijdens het programma is een overval op een tankstation aan de Ringbaan Oost in Weert wat plaats vond op woensdag 12 november 2008

omstreeks 20.00 uur. Een mannelijk persoon kwam het tankstation binnen en bedreigde vervolgens met een scherp voorwerp een medewerkster. Daarna sommeerde hij haar de kassalade te openen en deed een greep in deze lade. Hierna verliet de man het tankstation en rende de Ringbaan Oost over in de richting van de wijk Groenewoud. Van de man zijn zeer goede bewakingsbeelden gemaakt tijdens de overval die aan het publiek getoond worden in Opsporing Verzocht.

De politie is in beide onderzoeken nog steeds op zoek naar getuigen. Mensen die over een van deze zaken wat kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam. Ook mensen die op andere wijze informatie hebben die de politie verder kan helpen worden verzocht te reageren. Dat kan vanaf dinsdag via de opsporingstiplijn 0800 - 6070. Ook via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen informatie geven. Het nummer daarvan is 0800-7000.

De recherche van Weert zal in de studio in Hilversum aanwezig zijn om getuigen te woord te staan en de tips te noteren.

Uitzending: dinsdag 22 maart van 21.50 uur tot 22.30 uur Nederland1.

Herhaling: woensdag 23 maart om 10.05 Nederland 2.