Gemeente Zoetermeer

SKN Bouw steunt jeugdsport in Zoetermeer

Vertegenwoordigers van Stichting Budo Kai Sei, IJshockeyvereniging Zoetermeer Panters en The Dutch Dragons hebben tezamen een bedrag van 15.000 euro ontvangen. De drie verenigingen zijn de winnaars van een door het in Zoetermeer gevestigde bedrijf SKN Bouw georganiseerde wedstrijd.

Alle Zoetermeerse jeugdsportverenigingen waren door SKN Bouw uitgenodigd hun droom kenbaar te maken. Kai Sei ontving 2.500 euro ten behoeve van cursussen voor jeugdtrainers. The Dutch Dragons ontving 5.000 euro voor het formeren en trainen van een NK jeugdteam 2009. Zoetermeer Panters ontving 7.500 euro om tijdelijk een gediplomeerde hoofdtrainer aan te kunnen trekken. De drie verenigingen waren ieder met een delegatie jeugdleden aanwezig om de door hen gewonnen cheque in ontvangst te nemen.

Een jury bestaande uit de Zoetermeerse wethouder Frans Muijzers; Johan Burger, voorzitter RVOZ; Margreet van Driel, directeur Floravontuur; Robert Bouten, viervoudig Nederlands kampioen wildwater kanoslalom en Richard Jongeneelen, directeur SKN Bouw selecteerden de drie prijswinnaars.

Juryvoorzitter Muijzers gaf aan dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag per vereniging niets zei over de kwaliteit van het plan. De bedragen waren zo afgestemd dat iedere vereniging de ingediende droom zou kunnen realiseren. Wethouder Muijzers toonde zich erg verheugd over het feit dat SKN Bouw sport en bedrijfsleven met elkaar verbond.