Persberichten


Goede sfeer en veel business op Zorg & ICT 2009

Publicatiedatum: 23-03-2009

Utrecht, 23 maart 2009 - Optimisme, bedrijvigheid en innovatief. Drie kernwoorden die de afgelopen editie van de vakbeurs Zorg en ICT 2009 in een notendop beschrijven. Op de beurs, die van 18 tot en met 20 maart gelijktijdig met de vakbeurs ZorgTotaal werd gehouden in Jaarbeurs Utrecht, hing een ontspannen en positieve sfeer. Exposanten hebben veel nieuwe contacten gelegd en de helft van het bezoek heeft vervolgafspraken gemaakt met exposanten.

De beurs verwelkomde bijna 7.000 bezoekers, een stijging van 11% ten opzichte van het jaar 2007; waarin Zorg & ICT ook gelijktijdig georganiseerd werd met ZorgTotaal. Bezoekers waardeerden de beurs dit jaar met een 7.2, wat nagenoeg gelijk is aan het cijfer dat zij in 2007 aan de beurscombinatie gaven.

Audrey Wilschut, Project Manager Zorg en ICT van VNU Exhibitions Europe kijkt terug op een geslaagd evenement. "We zijn erg tevreden met de behaalde resultaten", aldus Wilschut. Eén op de vijf bezoekers liep met concrete investeringsplannen op de beurs rond en nog eens 15% van de bezoekers heeft tijdens de beurs nieuwe investeringsplannen gekregen", vertelt ze. "En dat terwijl op hetzelfde moment 40% van onze bezoekers aangeeft dat de recessie op dit moment al invloed heeft op bedrijfsvoering en omzet. Al met al een bijzonder resultaat gezien het huidige economische klimaat en het bewijs dat de zorgsector keihard aan de weg timmert."

Maar er is ook nog een hoop te doen, signaleert ze. "Als je kijkt naar alle uitdagingen waar de zorgsector de komende jaren nog mee geconfronteerd gaat worden - denk bijvoorbeeld aan stijgende personeelstekorten, de vergrijzing en krimpende budgetten - dan zijn zaken als automatisering, innovatie en creativiteit en toewijding van zorgaanbieders absoluut key om succesvolle zorg ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen. Het is fantastisch om te zien dat de beurs Zorg en ICT hier een bijdrage aan levert en voor velen een ook een impuls is om er de komende tijd samen de schouders onder te zetten".

Beursaanbod van hoge kwaliteit
Bij bezoekers zijn er overwegend positieve reacties te horen over de beurs: 85% van de bezoekers geeft aan dat Zorg en ICT conform of zelfs boven verwachting verlopen is. Bezoekers waren met name erg tevreden over de volledigheid en de kwaliteit van het beursaanbod: bijna driekwart van alle bezoekers geeft aan dit als uitstekend / goed te hebben ervaren. Ook heeft ruim de helft van alle bezoekers (51%) vervolgafspraken ingepland met exposanten die zij op de beurs ontmoet hebben.

Applicatiebeheerder Nico van Oest van de Stichting Bartiméus Sonneheerdt heeft op Zorg en ICT dan ook gevonden waar hij naar op zoek was: "We willen een roosterplanningsmodule implementeren in ons huidige systeem Harmony en we zoeken leveranciers die deze koppeling zo voor ons kunnen maken dat het geheel straks op één applicatie draait. Ik heb vandaag meerdere goede gesprekken gevoerd en we nodigen één of twee leveranciers nu uit om bij ons een demonstratie te komen verzorgen. Een intensieve dag, zo'n beurs, maar altijd de moeite waard."

Ook de exposanten zijn enthousiast over de behaalde resultaten. Anton van Daal, Directeur van In Summa staat voor de derde keer op Zorg en ICT en vertelt: "We komen hier vooral voor nieuwe leads. En dat lukt: de verhouding is ongeveer 70-30. Gisteren scoorden we met twee man dertig nieuwe contacten. En dat was nog maar de eerste dag, die meestal het rustigst is. Dus dat belooft wat." André Proost, Directeur van Centric beaamt dit: "Alle dagen hebben we veel aanloop gehad. En ook de kwaliteit van de gesprekken is erg goed geweest". Ook Boris Hololtcheff, Directeur van Medicore is tevreden over de beurs: "Ik sta op deze beurs omdat ik hier niet wil ontbreken. Naamsbekendheid en imago zijn onze belangrijkste doelen, gevolgd door het genereren van leads."

Inhoudelijk programma scoort
Aan Zorg en ICT was ook dit jaar weer een uitgebreid inhoudelijk programma gekoppeld. Het aantal seminars en vendorsessies was dit jaar behoorlijk uitgebreid ten opzichte van de vorige editie. Dat dit de beurs geen windeieren heeft gelegd bewijst het bezoekersaantal: in totaal werden 1.572 bezoeken aan één of meerdere inhoudelijke sessies geregistreerd. Audrey Wilschut: "Het aantal seminarbezoeken is hiermee verdubbeld, daar zijn we uiteraard enorm blij mee. Deze lijn zetten we dan ook zeker voort in 2010". Ook de toevoeging van het Domotica Paviljoen aan het beursprogramma was een succes: één op de vijf bezoekers bezocht het paviljoen dat helemaal in het teken stond van de belangrijke trend Domotica.

Nieuw bloed
Ook opvallend was de grote aanwas van nieuwe bezoekers dit jaar: 47% van het totale bezoekersaantal bezoekt de beurs dit jaar voor het eerst. Volgens Audrey Wilschut een goede ontwikkeling: "VNU Exhibitions is erin geslaagd een nieuwe doelgroep aan zich te binden, wat aangeeft dat er nog een behoorlijk groeipotentieel voor ons inzit."

De prognose voor de 2010-editie ziet er overigens gunstig uit: tweederde deel van de bezoekers geeft aan de beurs Zorg en ICT volgend jaar zeker of zeer waarschijnlijk weer te gaan bezoeken.

.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,