Provincie Limburg

Persberichten

Rotonde Nijswiller open voor verkeer
Per dinsdagavond 24 maart wordt de dubbelstrooks rotonde bij Nijswiller op de aansluiting van de provinciale weg N281 en N278, in gebruik genomen. De tijdelijke bypass wordt daarna verwijderd. Daarmee zijn de werkzaamheden in Nijswiller één maand eerder afgerond dan gepland.

Met de ingebruikname van de turborotonde onder aan de Nijswillerberg nadert de reconstructie van de provinciale weg N278 ter hoogte van de kernen Wahlwiler, Nijswiller en Mamelis haar einde. Zowel de gemeenten Vaals en Gulpen-Wittem als vervoersmaatschappij Veolia tonen zich zeer tevreden over het verloop hiervan.
De werkzaamheden maken onderdeel uit van het wegenproject Heuvelland: beter op weg! Dit is op andere locaties nog steeds in volle gang, zoals in de kern Cadier en Keer waar een betonnen rotonde wordt gerealiseerd. Deze vormt een aansluiting van de N278 op de Bemelerweg en Pastoor Kikkenweg en zal onder andere zorgen voor een betere afwikkeling van het verkeer. Oplevering staat gepland voor eind juli 2009. Daarna volgt de reconstructie van de kom Margraten. Het hele project Heuvelland: beter op weg! inclusief o.a. de reconstructie van kom Lemiers en Vaals - wordt pas in 2011 afgerond. Alle verdere informatie is te vinden op www.heuvellandbeteropweg.nl.

24-3-2009 08:06