Politie Hollands Midden

Datum: 24 maart 2009

Katwijk Aanhoudingen voor heling gestolen fietsen De politie heeft maandag 23 maart rond 15.55 uur op de Rijnstraat twee mannen van 35 jaar uit Leiden en 24 jaar uit Katwijk aangehouden. Ze reden op twee fietsen waarvan na controle er één in februari van dit jaar gestolen bleek te zijn. Van de andere fiets bestaat daar het vermoeden over. Een aangifte is echter helaas nog niet gevonden. De politie heeft de fietsen in beslag genomen en de verdachten, bekende veelplegers, voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Aanhouding voor heling gestolen fiets De politie heeft maandag 23 maart rond 23.40 uur op het Vrouwenkerkplein een 20 jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat de politie telefoontjes kreeg van mensen die vertelden dat de man op straat een fiets te koop aanbood. Ze vertrouwden het niet. De politie trof de man met een opoefiets van het merk Batavus aan. De fiets, waarvan nog geen aangifte van diefstal was gedaan, is door de politie in beslag genomen. De bij de politie als veelpleger bekend staande verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Aanhoudingen voor openbreken parkeermeter De politie heeft dinsdag 24 maart rond 04.00 uur op de Anthony Fokkerweg drie mannen uit Amsterdam van 22, 23 en 31 jaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de drie op de hoek Schuttersveld met de Aloëlaan bezig waren om parkeermeters open te breken en belden de politie. Agenten zagen dat er inderdaad gaten in een meter waren geboord. De mannen waren echter gevlogen. In struiken vond de politie een boor en even later konden de mannen worden ingerekend. Zij zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Leiden Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft in de nacht van maandag 23 naar dinsdag 24 maart twee rijbewijzen ingenomen van automobilisten die met te veel drank op achter het stuur zaten. Rond 02.00 uur werd een 42 jarige vrouw uit Rijnsburg op de Rijnsburgerweg aangehouden. De uitslag van haar ademanalyse was 570 ug/l. Drie kwartier later hield de politie op de Van der Waalstraat een 42 jarige man uit Leiden aan. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 660 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. Naast het innemen van het rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen de verdachten op.

Leiden Aanrijding tussen ambulance en taxi Maandag 23 maart vond om 17.45 uur op de kruising Plesmanlaan met de Pesthuislaan een aanrijding plaats tussen een ambulance en een taxi. De twee ambulancebroeders en de taxichauffeur moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. De 58 jarige taxichauffeur reed over de Plesmanlaan in de richting van de Darwinweg. De 41 jarige ambulancebestuurder reed met optische licht- en geluidssignalen vanaf de uitrukbasis aan de Pesthuislaan richting de kruising. Op de kruising ontstond de aanrijding waarbij de ambulance aan de linker zijde werd aangereden. Door de botsing kwam de ambulance op zijn rechter zijde terecht.

Alphen aan den Rijn Verdachte van poging inbraak aangehouden De politie heeft dinsdag 24 maart om 03.15 uur een 19 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak bij de Spar aan de Uranusstraat. De politie kreeg de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij de supermarkt van verzorgingstehuis de Driehoorne. Toen de politieauto de Uranusstraat inreed zagen de agenten twee personen in donkere kleding wegrennen vanaf de supermarkt richting de Herculesstraat. Een van de personen werd na een achtervolging aangehouden op de Pallasstraat. Hij had zich in een tuin naast een schutting verschanst. De andere verdachte wist te ontkomen. De politie doet verder onderzoek.

Alphen a/d Rijn Verdachte van insluiping aangehouden De politie heeft maandag 23 maart een 23 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij wordt er van verdacht die dag rond 12.15 uur te zijn binnengeslopen in een woning aan het Aidaplein. De bewoner zag bij thuiskomst een man in zijn woonkamer die bezig was om een laptop los te koppelen. Hij ging er onmiddellijk zonder laptop vandoor. De politie werd gebeld en kwam al snel uit bij de verdachte. Hij is voor het onderzoek ingesloten.

Gouda Politie vindt wapens na bedreiging De politie heeft maandagavond 23 maart meerdere wapens gevonden bij een onderzoek naar een bedreiging door een 30 jarige man uit Gouda. Die avond kreeg de politie een melding van een inwoner van Gouda dat hij door de man woordelijk was bedreigd. Dit had te maken met een aanrijding die hij in januari van dit jaar met de man had gehad en waarbij hij ook bedreigd werd. Nu stond hij weer voor de deur. De politie wist de verdachte na de melding snel te achterhalen en aan te houden. In zijn auto vond de politie een vlindermes en een busje pepperspray. In een woning werden nog een stroomstootwapen, een vuurwapen en patronen, een schietpen en een wapenstok gevonden. Een 48 jarige medebewoonster van het pand waar de wapens werden gevonden werd aangehouden als verdachte voor de Wet Wapens en Munitie. De verdachten zitten voor het onderzoek in deze zaak nog vast.

Gouda Burgernetactie na vermiste vrouw De centralist van de politiemeldkamer heeft maandag 23 maart om 15.48 uur een Burgernetactie opgestart vanwege een vermissing. Een vrouw belde even voor 15.00 uur dat haar 85 jarige moeder niet thuis was en al enkele uren niet te bereiken was. De dochter maakte zich zorgen omdat de moeder nooit lang weg bleef. Deelnemers van Burgernet kregen tijdens de actie een signalement van de vrouw te horen. Zij werden gevraagd uit te kijken naar de vrouw die woonachtig is in de Oranjewijk. Om 16.07 uur werd gemeld dat de vrouw in goede gezondheid bij haar dochter was aangekomen. De Burgernetactie werd om 16.10 uur beëindigd.

Moordrecht Diverse botbreuken door aanrijding Maandag 23 maart om 16.15 uur vond op de Middelweg een aanrijding plaats. Een 54 jarige bestelautobestuurder uit Moordrecht reed over de Middelweg vanuit de richting Moordrecht. De bestuurder sloeg op een gegeven moment rechts af naar een oprit. Bij het afslaan zag hij echter een tegemoetkomende bromscooter over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De 62 jarige scooterbestuurder uit Moordrecht werd met diverse botbreuken overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

------------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------