Adecco en Casemanagement Groep maken 'verbindend werken' concreet

24/03/2009 10:06

Adecco

Utrecht, 24 maart 2009

Op 19 maart hebben HR-dienstverlener Adecco en netwerkorganisatie Casemanagement Groep een samenwerkingsovereenkomst getekend, gericht op wederzijdse versterking van activiteiten als training en opleiding en detachering van specialisten. Het initiatief sluit mooi aan op de recente overname door Adecco van DNC. Deze ervaren detacheringspecialist gaat binnen het samenwerkingsverband eveneens een belangrijke rol spelen. Monique van Doorn, Casemanagement Groep: "In onze consultancypraktijk, gericht op velden als gezondheidszorg en sociale zekerheid, leggen wij veel nadruk op 'verbindend werken'. Dit wil zeggen dat je op zoek gaat naar rendabele samenwerkingsvormen binnen verschillende netwerken. De verbintenis die wij nu met Adecco aangaan, is daar een sprekend voorbeeld van."

Casemanagement Groep (CG), gevestigd in Reeuwijk, is een kleinschalige netwerkorganisatie die drie disciplines met elkaar verbindt: opleidingen, ontwikkeling en implementatie van vraaggestuurde en resultaatgerichte werkconcepten, beschikbaarstelling van experts. De vraag naar deze diensten, die CG landelijk aanbiedt en baseert op de principes van het 'Nieuwe werken', is groot. Van Doorn: "Bij de klantgroepen die wij bedienen, denk aan ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en uitkerende instanties, is een ingrijpende kentering gaande. De noodzaak tot klant- en resultaatgericht werken vergt vergaande aanpassingen van de organisatiecultuur en individuele medewerkers. Als opleiders en conceptontwikkelaars bieden wij daar concrete ondersteuning bij. Steeds vaker vragen organisaties ons om ook tijdelijk specialisten te leveren ter ondersteuning van de feitelijke transitie. Om dit professioneel te kunnen blijven invullen, roepen we nu de expertise van Adecco in."

Van elkaar leren, elkaar versterken

Het mes snijdt aan twee kanten, benadrukt Hans Pruis, Director Specialised Staffing bij Adecco. "De samenwerking biedt ons een extra entree in de wereld van zorg en sociale zekerheid. Bovendien neemt ook bij onze klanten de vraag naar gespecialiseerde casemanagers toe. Met de expertise van CG Opleidingen kunnen onze professionals zich blijvend verbeteren. Wij hebben hen leren kennen als creatieve, vernieuwende organisatie, met een sterk accent op de puur menselijke kant van werkprocessen. Dat sluit aan op de bedrijfscultuur van Adecco. Ik ben ervan overtuigd dat wij heel veel van elkaar gaan leren door op deze manier met elkaar op te trekken. Dat levert voor beide netwerken veel voordelen op."

In nauwe samenwerking gaan Casemanagement Groep en Adecco zich sterk maken voor het vinden, binden, opleiden en trainen van gespecialiseerde casemanagers (adviseurs in het 'Nieuwe werken', implementatiecoaches, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk werkers, verzuimbegeleiders en re-integratiemanagers). Deze casemanagers gaan werken op basis van detachering, bij uiteenlopende organisaties. Adecco woordvoerder Pruis: "Detachering van specialisten is een discipline die veel arbeidsrechtelijke haken en ogen kent en een breed financieel draagvlak vereist. Adecco biedt zowel de expertise als de organisatorische schaalgrootte om hierin 100% continuïteit te bieden. Met meer dan 200 vestigingen in Nederland kunnen we de innovatieve activiteiten van Casemanagement Groep volledig op lokaal niveau met menskracht ondersteunen. Dat is waar 'verbindend werken' om draait."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.adecco.nl/