Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 24-03-2009

Man aangehouden na achtervolging

MAARSSEN De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Maarssen aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag.

Agenten zagen rond 15.00 uur een voor hen bekende man rijden over de Dr. Plesmanlaan op een motor zonder kenteken. Voordat zij de man staande konden houden, ging de Maarssenaar ervandoor. Een inmiddels opgeroepen motoragent heeft vervolgens de achtervolging ingezet. Hij vond het echter onverantwoord om de motorrijder achterna te gaan, aangezien de man grote risico´s nam door met hoge snelheid over de stoep te rijden en tegen de rijrichting in te rijden. Drie kwartier later konden agenten de Maarssenaar aanhouden op de Kennedylaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de motor is in beslag genomen.

Extra toezicht

MIJDRECHT Naar aanleiding van vernielingen die begin maart zijn gepleegd in het weekend heeft de politie afgelopen weekend extra toezicht gehouden in het centrum en rond het winkelcentrum Adelhof.

Via cameratoezicht was te zien hoe zondagochtend rond 05.00 uur een groep jeugd door het centrum liep en baldadig werd. Agenten hebben de jongeren aangesproken en drie van hen een bekeuring gegeven voor wildplassen en het drinken van alcohol op straat. Ook zijn jongeren aangesproken omdat zij luidruchtig waren.

Zware mishandeling

ABCOUDE Een man werd op zondagavond 15 maart kennelijk zonder enige aanleiding zwaar mishandeld, waarbij hij onder andere een gebroken kaak op liep.

Op zondagavond 15 maart rond 23.45 uur fietste een 20-jarige jongeman uit Abcoude over de Nieuwe Amsterdamseweg in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van het zwembad hoorde hij drie jongensstemmen. Vervolgens kreeg hij een klap in zijn nek en kwam ten val. Daarna werd hij geslagen en geschopt, waarna hij buiten bewustzijn raakte. Tijdens de mishandeling zag het slachtoffer één of twee fietsen staan, kennelijk van de verdachten.

Rond 00.15 uur kwam het slachtoffer bij. Toen hij weer stond, kwam een passerende automobilist naar hem toe. Hij bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de Abcoudenaar zijn kaak had gebroken en een lichte hersenschudding en meerdere schaafwonden had opgelopen. Hij zal meerdere weken vloeibaar voedsel moeten eten. In de week na de mishandeling deed hij aangifte bij de politie.

Aan getuigen van de mishandeling, zondagavond 15 maart rond 23.45 uur op de Nieuw Amsterdamseweg ter hoogte van het zwembad, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Auto uit de bocht

WILNIS In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 maart vloog een auto uit de bocht. Beide inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 01.15 uur reed een 42-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Bovendijk, komende uit de richting van De Hoef. In een bocht raakte hij van de weg, schampte een boom, botste tegen een tweede boom, de auto begon te tollen en kwam in een sloot tot stilstand.

Bij de Mijdrechter zat een 34-jarige plaatsgenoot in de auto. Beiden raakten gewond en werden per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De auto raakte total loss.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op maandagavond 23 maart van 23.00 uur tot 23.55 uur een alcoholcontrole op de Straatweg/Verbindingsweg gehouden.

In totaal 39 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 53-jarige man uit Maarssen, blies een A (Alert) en had dus vermoedelijk te veel gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 215 ug/l en bleef daarbij net onder de wettelijke limiet van 220 ug/l. Hij kreeg geen proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, wel voor het rijden zonder rijbewijs, dat bleek te zijn ingevorderd.