Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht, 24-03-2009

Twee verdachten van autokraak aangehouden

UTRECHT - In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart heeft de politie in Lunetten twee verdachten van een diefstal uit een auto aangehouden.

Medewerkers van cameratoezicht zagen omstreeks 00.15 uur dat twee mannen op de Zevenwouden aan fietsen rommelden en in woningen keken. Het cameratoezicht gaf dit direct door aan de meldkamer, waardoor agenten al binnen twee minuten ter plaatse waren. Inmiddels was op de camerabeelden ook te zien dat één van de mannen met een koffer en een tas aan het slepen was. Agenten hielden een 42-jarige man uit Utrecht direct aan omdat onder andere CDs, wegenkaarten en een telefoonoplader uit zijn zakken puilden. Een 37-jarige man uit Utrecht werd even later aangehouden.

Hij was al weggereden en werd in eerste instantie aangehouden voor rijden onder invloed (660 ug/l; goed voor een invordering van het rijbewijs). Maar ook deze Utrechter bleek verdachte voor de diefstal uit de auto op de Zevenwouden. Ook hij is hiervoor aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De eigenaar van de spullen is achterhaald en hij deed aangifte.

Meisje valt door snoer

VLEUTEN Een meisje kwam maandagmiddag met haar snorfiets ten val en raakte gewond omdat een loshangend snoer om haar keel sloeg.

Rond 15.55 uur reed een 16-jarige meisje uit De Meern op haar snorfiets over de Maarssenseweg. Ter hoogte van het bruggetje stond een lichtmast waaraan een snoer loshing. Door de wind sloeg het snoer richting het meisje, dat net passeerde. Het snoer kwam om haar keel terecht, waardoor zij ten val kwam. Het meisje raakte gewond aan haar hoofd en been en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het loshangend snoer om de lichtmast heen gebonden.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets in zijn bezit had.

Een getuige zag op de Damstraat de fiets van een kennis staan. De fiets was eerder gestolen. De eigenaar kwam ter plaatse en bleef in afwachting van de politie bij zijn fiets staan. Op een gegeven moment kwam een man naar de eigenaar toelopen. De eigenaar van de fiets vroeg of dit de fiets van de man was. De 27-jarige verdachte uit Utrecht gaf aan dat het zijn fiets was. De ter plaatse gekomen politie hield de Utrechter aan voor heling van de fiets. Op het bureau ging de verdachte helemaal uit zijn dak en moest de crisisdienst komen om hem te beoordelen.

Hardleers

UTRECHT In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 maart heft de politie tot twee maal toe dezelfde man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance werd een 23-jarige man uit Werkendam omstreeks
01.55 uur op het Zandpad gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 535 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijontzegging van vijf uur weer naar huis gestuurd. Tot grote verbazing van de agenten zagen zij de 23-jarige Werkendammer rond 04.30 uur wederom in zijn auto over de Einsteindreef rijden. De man kreeg een stopteken en werd weer aangehouden. Op het bureau blies hij nog 485 ug/l.