Politie Groningen

Dinsdag 24 maart 2009

Provincie Groningen, 24-03-2009

Wagenborgen: onderzoek naar mishandeling

De politie doet onderzoek naar een mishandeling die zaterdagavond in Wagenborgen plaatsvond. Een 17-jarige jongen uit die plaats kreeg na 22.00 uur in de Elzen woorden met een man. Deze woordenwisseling leidde uiteindelijk tot een mishandeling. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en is opgenomen met onder andere hoofd- en nekklachten. Maandagmiddag is aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: dealer betrapt en aangehouden

De politie heeft maandagmiddag een 48-jarige drugsdealer uit Groningen aangehouden. Ook degene aan wie hij de drugs verkocht, een 40-jarige Stadjer, werd aangehouden. De koper wekte argwaan door zijn gedrag. Hij wachtte iemand op in het Noorderplantsoen en na een kwartiertje stapte de 48-jarige Groninger op hem af. Hij verkocht een bolletje harddrugs. Dit werd allemaal gezien door een agent en het tweetal werd ingerekend. De dealer bleek in totaal vijfentwintig bolletjes harddrugs bij zich te hebben. Daarnaast had hij een telefoon bij zich en een geldbedrag. Dit laatste heeft hij mogelijk overgehouden aan de deals. De dealer bekende sinds ruim een half jaar te dealen. Na verhoor mochten beide heren het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op voor justitie.

Groningen: aanrijding tussen fietser en automobilist

Een 26-jarige fietser uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt, nadat hij werd aangereden door een automobilist. De 31-jarige bestuurder wilde vanaf de Meeuwerderbaan rechtsaf de Meeuwerderweg inslaan. De fietser ging rechtdoor en de automobilist gaf hem geen voorrang. De fietser werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij had pijn aan zijn rug. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: man rijdt tijdens rijontzegging

Een 47-jarige man uit Winschoten is maandagmiddag op de Poststraat in Winschoten aangehouden, omdat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Ook had hij nog vijf bekeuringen open staan en moesten er nog drie gerechtelijke stukken aan hem worden gegeven.

Nieuwe Pekela: 45-kmauto rijdt door na aanrijding

Een 48-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde is maandagmiddag op de Onstwedderweg aangehouden. Hij reed in zijn 45-kmauto een 13-jarige fietser uit Nieuwe Pekela aan. Na de aanrijding reed hij gewoon door. Een toevallig passerende medewerker van de wegenwacht is de man gevolgd en kon hem langs de kant van de weg zetten. De jongen verklaarde door de harde wind wat te slingeren, waarna de aanrijding gebeurde. Het letsel van de jongen viel mee; wel raakte zijn fiets flink beschadigd. De man werd aangehouden voor het doorrijden na de aanrijding en werd naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewonden door omgewaaide steiger

Twee mannen zijn maandagmiddag aan de Mast gewond geraakt door een val van een bouwsteiger. Vier mannen werkten op de steiger toen deze omwaaide door de harde windstoten. Twee van hen wisten op tijd door openstaande ramen naar binnen te springen. Twee anderen bleven op de steiger staan en vielen. Een van hen liep enkelletsel en gekneusde of gebroken ribben op. Hij werd voor behandeling en onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De ander had alleen last van zijn achterwerk. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Groningen: drugshandelaar en -koper aangehouden

Een 45-jarige man uit Groningen is samen met een 32-jarige man uit Delfzijl maandagavond door de politie aangehouden. Agenten zagen dat de Stadjer een pakketje overhandigde aan de man uit Delfzijl. De oudste van twee is een bekende van de politie voor drugs gerelateerde zaken. Bij controle door agenten bleek dat de man uit Delfzijl harddrugs en softdrugs bij zich had. De koper had twee bolletjes met vermoedelijke cocaïne op zak. Tegen de twee mannen maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: onwel geworden bestuurder aangehouden

Een 27-jarige man uit Swifterband is maandagavond door de politie aangehouden op de Akkerstraat in Groningen. De man zat onwel in zijn personenauto en aan omstanders had hij verteld dat hij de harddrug GHB had ingenomen. Op het politiebureau raakte de man wederom onwel. Daarom kon van hem geen bloedproef worden afgenomen en werd volstaan met een urinetest. De man is ingesloten omdat hij onder invloed was en niet kon worden verhoord door agenten.

Groningen: gevallen dronken fietser aangehouden

Een 55-jarige man uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap. De fietser was op de Butjesstraat in Groningen gevallen en had daarbij een bloedende neus opgelopen. Hij kon ter plekke door ambulancepersoneel worden verzorgd. Omdat de man niet meer op zijn benen kon staan is hij door de agenten naar het politiebureau gebracht. Daar slaapt hij zijn roes uit.

Groningen: twee automobilisten op de bon voor te hard rijden

Op het Damsterdiep in Groningen heeft de politie maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Van de tachtig bestuurders reden er twee te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur. Op het Damsterdiep geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.