Gemeente Stein


Onderzoek tevredenheid clienten Wmo

De Gemeente Stein bidet ondersteuning aan mensen met lichamelijke beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te runnen.

De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden. Daarom voert de gemeente een onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête is eind februari 2009 verstuurd aan al onze Wmo-klanten.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting zullen in het voorjaar de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van de cliënten nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften. Wij danken u bij voorbaat voor de genomen moeite.

Voor meer informatie over het onderzoek of vragen over ondersteuning kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis via telefoonnummer 046-4359393.

WMO benchmark 2008
De gemeente Stein is verplicht om de gegevens over de prestaties van de Wmo voor al haar burgers en cliënten beschikbaar te stellen. De gegevens over de prestaties en de vergelijking met andere gemeenten is samengevoegd in een rapport, de zogenaamde Benchmark Wmo. Deze ligt vanaf heden voor iedereen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken.