Hulpverleningsdienst Groningen


Lancering website Sense.info

Gepubliceerd: 24 maart 2009, 11:56

Sinds dinsdag 23 maart is de nieuwe website www.sense.info in de lucht. Sense is het nieuwe merk voor seksuele gezondheid. Www.sense.info biedt betrouwbare informatie aan jongeren over seksualiteit. Je kunt hier vragen stellen via chat, telefoon en e-mail of via de site een spreekuur bij hen in de buurt vinden. Via Sense kunnen jongeren ook naar spreekuren waar ze vragen kunnen stellen over seksualiteit. Het ministerie van VWS nam initiatief tot het opzetten van Sense, omdat jongeren behoefte hebben aan betrouwbare informatie over seksualiteit.

De kennis over seksonderwerpen laat nogal eens te wensen over. Dit blijkt uit Seks onder je 25e, het grootschalige onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren, uitgevoerd door Soa Aids Nederland en de Rutgers Nisso Groep. In 2008 zijn in Noord-Nederland ruim 1200 consulten uitgevoerd. Hieruit blijkt dat er duidelijk behoefte bestaat aan een dergelijk vorm van hulpverlening. Veel vragen die in de spreekuren aan de orde komen gaan over pijn bij het vrijen, anti-conceptie, seksueel geweld, verschil in verlangen tussen partners, erectieproblemen en vragen over wat normaal is aan je lijf.

Voor vragen en afspraken kunnen de mensen in Noord-Nederland bellen met 0900 736 736 6. In Noord-Nederland wordt Sense uitgevoerd door de drie noordelijke GGD'en, het Centrum Seksuele Gezondheid Noord Nederland, de Fiom en de poliklinieken seksuologie van het Medisch Centrum Leeuwarden en het Universitair Medisch Centrum Groningen.