Politie Haaglanden

Persberichten 24 maart

Haaglanden, 24-03-2009

Deze fiets heb ik net gestolen
Den Haag Agenten die een fietser zonder licht op dinsdag 24 maart om 02.45 uur op de Torenstraat aanspraken, kregen tot hun verbazing meteen een bekentenis op zich afgevuurd. De 26-jarige Hagenaar verklaarde last van zijn enkelbanden te hebben en had daarom de fiets gestolen, met de intentie deze later weer terug te zetten. Volgens de man stond de fiets niet op slot. De man is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Dronken vrouw blijft aanbellen
Den Haag Een 49-jarige bewoonster van de De Heemstraat werd maandag 23 maart omstreeks 18.30 uur herhaaldelijk lastiggevallen door de ex-vriendin van haar levenspartner. Deze 43-jarige vrouw uit Leidschendam verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol, belde steeds aan, schopte tegen de deur en schold het slachtoffer uit. De Leidschendamse is aangehouden en kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 12 uur.

Snelheidscontrole
Den Haag /Loosduinen Tijdens snelheidscontroles op de Ockenburgstraat zijn maandag 23 maart tussen 18.30 uur en 23.00 uur 1559 passerende voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij overtraden 433 automobilisten de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. Binnenkort kunnen deze bestuurders een bekeuring op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 104 km per uur.

Bouwvakkers houden dief aan
Den Haag Een 22-jarige man kon maandag 23 maart de verleiding niet weerstaan en nam geld weg uit een bouwkeet van bouwvakkers, die aan het werk waren aan de Put ter hoogte van het Calandplein. Dit werd gezien door een aantal getuigen. De bouwvakkers meenden te weten waar de man was heengelopen en gingen naar een fastfoodketen in een nabijgelegen winkelcentrum aan de Waldorpstraat. Daar troffen ze de dief inderdaad aan. De man deed vrijwillig afstand van het geld dat hij uit een portemonnee van één van de mannen had weggenomen. De man is overgedragen aan de politie.

Op de vuist in de sportschool
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar deed volgens zijn trainer gisteravond niet voldoende zijn best in de sportschool aan de Theresiastraat. Zijn trainer stuurde hem niet alleen weg uit de les, maar verzocht hem ook definitief de school te verlaten. Hierdoor ontstond een discussie tussen beiden die hoog opliep. De 54-jarige trainer was het zat en sloeg de andere man in het gezicht. Het slachtoffer liet het hier niet bij zitten en kwam dit melden aan het politiebureau. De trainer werd voor mishandeling aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Voetganger op trottoir aangereden
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag veroorzaakte gistermiddag rond 16.30 uur een aanrijding op de Van Alkemadelaan. De jongen reed op een snorfiets en keek achterom omdat hij dacht dat zijn kentekenplaatje eraf viel. Hierbij raakte hij vermoedelijk de rand van het trottoir en verloor de macht over zijn stuur. De snorfiets schoof onderuit en de jongen botste tegen een 63-jarige vrouw die op het trottoir liep. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat zij haar knie had gebroken. De politie laat de constructiesnelheid en de remmen van de snorfiets onderzoeken.

Aanrijding
Voorburg - Op de kruising van de Prins Bernhardlaan met de Laan van Nieuw Oosteinde vond maandagmiddag rond 17.30 uur een aanrijding tussen een auto en een fiets plaats. Door nog onbekende reden reed de bestuurder, een 39-jarige inwoner van Wassenaar, een 57-jarige fietser uit Nootdorp aan. De man kwam er met enkele kneuzingen vanaf.

Controle woonwagenkamp
Voorburg - De politie ondersteunde maandag 23 maart op het woonwagenkamp aan de Appelgaarde een controle door de gemeente, deurwaarder, brandweer en Eneco. Bij de controle werden acht gas- en elektrameters in beslag genomen, omdat deze afwijkingen vertoonden. Ook kregen twee mensen een proces-verbaal voor illegaal gebouwde schuurtjes.

Drietal jaagt bewoners stuipen op het lijf
Wassenaar Bewoners van de Storm van s-Gravezandeweg belden dinsdag 23 maart de politie nadat twee mannen en een vrouw hen de stuipen op het lijf hadden gejaagd. Omstreeks 20.00 uur belde een onbekende vrouw bij het gezin aan en gaf te kennen dat zij een onderzoek deed naar geluidsoverlast. Volgens de vrouw was het gezin verantwoordelijk voor overlast, maar konden zij dit voor een bedrag van 30 euro afkopen. Op het moment dat de bewoner besloot om de deur te sluiten vanwege het vreemde verhaal van de vrouw, zag hij twee donker geklede mannen uit een geparkeerde auto stappen. De mannen renden naar de woning toe en begonnen op de ramen te kloppen en aan te bellen. Het hevig geschrokken gezin vluchtte aan de achterzijde de woning uit en meldde zich bij de buren, waarvandaan zij de politie belden. In de omgeving troffen agenten de twee mannen (22 en 23 jaar uit Hilversum en Gorinchem) en de vrouw (25 uit Amsterdam) in hun auto aan. Zij vertelden dat zij inderdaad net bij een bewoner van de Storm van s -Gravezandeweg hadden aangebeld. De agenten hielden het drietal aan en bracht hen naar het bureau voor verhoor. Tijdens het verhoor verklaarden zij dat zij voor een internettelevisieprogramma met een verborgen camera mensen in de maling wilde nemen. De politie onderzoekt de zaak. Uit onderzoek is gebleken dat de drie bij meerdere adressen aangebeld hebben met hetzelfde verhaal. De drie werden in verzekering gesteld en zitten nog vast.

Gewond bij aanrijding
Wassenaar Een 64-jarige fietser uit Wassenaar raakte 23 maart omstreeks 13.05 uur gewond toen hij op de rotonde van het Stadhoudersplein werd aangereden door een 64-jarige Zoetermeerse vrachtwagenchauffeur. Het slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Glaasje op, rijbewijs kwijt
Rijswijk Surveillerende agenten zagen 24 maart om 00.50 uur op de Haagweg een man rijden op een scooter maar zonder helm. Bij controle bleek dat de 28-jarige Rijswijker reed onder invloed. De man moest blazen en blies 685 ugl. De Rijswijker kon zijn rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Dure dimmer
Wateringen Een 46-jarige man uit Bergschenhoek dacht 23 maart omstreeks 09.20 uur op een slimme manier een dure dimmer mee te kunnen nemen uit een bouwmarkt aan de s-Gravezandseweg. Hij verwisselde de verpakkingen en rekende de goedkope versie af. De beveiliging betrapte de man. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij twee weken eerder al een dure dimmer had gekocht en thuis ontdekte dat er een goedkope versie in de verpakking zat. Omdat ruilen niet meer lukte besloot de man uit Bergschenhoek dezelfde truc uit te halen. Dit leverde hem een boete van 220 euro op. Als hij deze niet betaalt moet hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Politie waarschuwt voor babbeltruc
Delft Een 79-jarige vrouw uit Delft is vrijdagmiddag 20 maart slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond etenstijd belden twee vrouwen bij de Delftse aan en stelden zich voor als medewerkers van de thuiszorg. De vrouwen, die er erg professioneel uitzagen en ook een schrijfmap bij zich droegen, kwamen naar eigen zeggen langs om te bekijken of de oudere vrouw hulp in huis nodig had. Gedrieën deden ze een inspectierondje door de woning. Na afloop vroegen zij de vrouw om haar telefoonnummer, zodat zij over een jaar nog eens naar de situatie van de vrouw zouden kunnen informeren. Ongeveer een half uur nadat de vrouwen vertrokken waren, werd de Delftse gebeld door een zogenaamde medewerkster van de bank. De medewerkster vertelde dat de oudere vrouw haar bankpas was verloren, maar dat deze gelukkig gevonden was en dat zij er voor de zekerheid wel een andere pincode voor haar op wilde zetten. Dan moest de vrouw echter wel haar huidige pincode geven. De vrouw wist dat zij haar bankpas helemaal niet verloren was, maar kwam er bij controle achter dat de pinpas eveneens niet op zijn vaste plaats lag. De mevrouw besefte dat zij het slachtoffer van een babbeltruc was geworden, en heeft contact opgenomen met zowel de bank als de politie. Er was gelukkig nog geen geld van haar rekening weggenomen.
De politie waarschuwt met nadruk voor babbeltrucs. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Politie rolt hennep- en stekkenkwekerij op
Zoetermeer- De politie rolde maandag 23 maart een hennep- én een stekkenkwekerij opgerold. Rond 11 uur s ochtends werd een stekkenkwekerij aan de Fokkerstraat ontmanteld. Maar liefst 3960 stekken nam de politie hierbij in beslag. De 59-jarige man uit Zoetermeer die in de woning aanwezig was, is direct aangehouden. In de hennepkwekerij aan de Kryptonstraat was niemand aanwezig, toen de politie er binnentrad. Wel werden er 725 planten in beslag genomen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor deze kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dure controle
Zoetermeer Politieagenten controleerde maandagmiddag rond 13.30 uur op de Amerikaweg de auto van een 34-jarige man uit Hoofddorp. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Toen de agenten de personalia van de man controleerden, bleek dat hij nog een bedrag van bijna 10.000 euro aan boetes had openstaan. Omdat de man dit bedrag niet direct kon betalen, is hij aangehouden.