ProRail

Persbericht

23-03-2009

Station Tilburg krijgt vierde perron

ProRail gaat een vierde perron bouwen op station Tilburg. Dat is nodig om de toekomstige groei van het aantal reizigers op te vangen. In totaal investeert ProRail de komende jaren â¬26 miljoen in het station. Het gaat onder meer om de bouw van liften en roltrappen voor alle perrons en uitbreiding van de fietsenstalling. Om de binnenstad verder te ontsluiten wordt ook de voetgangerstunnel verbreed.

In de afgelopen tijd heeft ProRail vanuit verschillende studies naar de toekomstige situatie van het station Tilburg gekeken. In de âtoekomstplannen voor het spoorâ wordt ervan uitgegaan dat in Tilburg meer intercitytreinen gaan stoppen. Dat betekent dat station Tilburg meer reizigers te verwerken krijgt. Om die groei op te vangen heeft ProRail besloten om een vierde perron te bouwen. Daarvoor is ongeveer ⬠10 miljoen vrijgemaakt.

De bouw van het vierde perron valt samen met de ontwikkelingen van de gemeente aan de achterzijde van het station. Door de bouw van het perron te combineren met deze ontwikkelingen, kunnen de kosten voor ProRail en de overlast voor de gemeente worden beperkt.

Naast het realiseren van een vierde perron, maakt ProRail de huidige perrons toegankelijk (liften en roltrappen) voor zoveel mogelijk reizigers. Uiteindelijk krijgt Tilburg daarmee een station met een voor- en achteringang en vier perrons die middels brede trappen, liften en roltrappen goed bereikbaar zijn voor de reizigers.