Gemeente Roermond

1000ste deelnemer Work First

Perspectief op werk bij Productiehuis Roermond

Onlangs startte in het Productiehuis Roermond de 1000ste deelnemer aan het Work First programma. Sinds de start in 2006 maakt Work First deel uit van het Productiehuis.

Work First

In de afgelopen jaren is Work first voor vele Roermondse werkzoekenden het startpunt geweest van hun weg naar werk. Ook omliggende gemeenten zetten Work First in als onderdeel van hun arbeidsreïntegratie. Work First wordt uitgevoerd door de reïntegratietak van Westrom en is ingebed in het totaalconcept Productiehuis. Tijdens een periode van 6 weken, waarin lichte productie- en assemblagewerkzaamheden worden verricht, onderzoekt de trajectbegeleider van Westrom, samen met de deelnemer, waar hij staat op zijn weg naar werk.

Individuele programmas

Na het Work First traject staat de deelnemer een scala aan programmas ter beschikking. Zo zijn er programmas gericht op zorg, sociale- of arbeidsactivering en vindt scholing tot bijvoorbeeld zorgassistent of horeca-assistent plaats. Daarnaast is er voor iedereen die dat nodig heeft om zijn positie op de arbeidsmarkt te versterken een cursus Nederlands op de werkvloer. Ook zijn er speciale programmas voor jongeren die worden begeleid op hun weg terug naar school of naar een combinatie van werken en leren. Centraal in alle programmas staan de vooraf afgesproken doelen en daarmee de zinvolheid van de activiteiten die samen worden ondernomen. Tijdens de zogenaamde Motive training leren de deelnemers hoe ze zich het beste kunnen presenteren op de arbeidsmarkt.

Vraag en aanbod komen samen

Het werkgeversloket van het Productiehuis heeft de afgelopen jaren een flink aantal deelnemers bemiddeld naar werk. En daarmee ook de lokale arbeidsmarkt van gemotiveerd personeel voorzien. Werknemers doen binnen het Productiehuis werkervaring op of volgen een opleiding, zodat ze zich de startkwalificaties die zijn aangegeven door de regionale werkgevers eigen maken. Op deze manier sluiten vraag en aanbod perfect op elkaar aan.

"Het mooie is dat je de deelnemers perspectief kunt bieden" aldus een van de werkbegeleiders van Work First.

Een deelnemer: "Ik moest er naar toe van de gemeente, maar ik had er helemaal geen zin in! Langzaam maar zeker begon ik het toch best leuk te vinden. Ik weet nu waar ik sta en het Productiehuis gaat mij helpen weer aan de slag te komen".

Publicatiedatum: 24-03-2009 Bijgewerkt: 24-03-2009