Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



---

Te veel afval op straat

24 maart 2009

Uit het laatste onderzoek van de Rekenkamer, uit maart 2009, blijkt dat Amsterdam ondanks een nieuwe reinigingsmethode nog steeds problemen heeft met de aanpak van zwerfvuil. Van de acht onderzochte stadsdelen krijgen er zes een onvoldoende voor de zwerfvuilbestrijding. Zo ook Geuzenveld-Slotermeer. RTVNH bezocht daarom het stadsdeel en Portefeuillehouder Tys de Ruijter om eens te horen hoe wij werken aan het probleem omtrent zwerfvuil.

Combinatie van factoren

Portefeuillehouder Tys de Ruijter: "Het lage cijfer komt door een combinatie van factoren. Er zijn hier mensen die geen goed gebruik maken van ondergrondse containers, er zijn hier vrij veel scholen waar kinderen niet weten dat ze propjes niet op straat moeten gooien. Er zijn hier bouwplaatsen die veel afval veroorzaken en we kunnen in de organisatie het vegen wel wat verbeteren".

Van de acht onderzochte stadsdelen waren De Baarsjes, Geuzenveld-Slotermeer en Oud-West, allemaal in het westen van de stad, het viest. Westerpark, Zeeburg en Zuideramstel zijn relatief schone stadsdelen.

Filmpje

Klik hier voor het nieuwsitem op RTVNH. Onderaan het artikel kunt het filmpje Amsterdamse straten vol met zwerfvuil bekijken.


---