Politie Zaanstreek-waterland

Vier motorrijders moeten rijbewijs inleveren

Wormerveer, 24-03-2009 o Wormerveer, 21 maart, 13:30-18:00 uur - Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) heeft de politie zaterdagmiddag van vier motorrijders het rijbewijs ingevorderd.

Alle vier de bestuurders reden meer dan 50 km per uur te snel. Een 22-jarige man uit Deventer haalde de hoogste snelheid, hij reed 187 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. De man had zich bij het verkeerslicht laten verleiden tot een wedstrijdje met een andere motorrijder, een 46-jarige Oostzaner. Kort daarna werd de snelheid van de beide hardrijders met een lasergun gemeten. Vervolgens werden de twee even verderop door motorrijders naar de kant gedirigeerd en konden zij hun rijbewijs inleveren. De derde motorrijder, een 48-jarige man uit Wormer, had een 12-jarige passagier achterop zitten. Agenten zagen de man zigzaggend aan komen rijden. Zijn opvallende rijstijl, zo verklaarde de man, had te maken met het feit dat hij een nieuwe voorband had. De aparte rijstijl was nodig om de band 'op te ruwen'.

Tijdens de snelheidscontrole werden in totaal zestien hardrijders bekeurd en negen overige boetes uitgedeeld. Onder andere voor het bellen tijdens het rijden (3x), geen kentekenplaat op een aanhangwagen, rijden door rood en een omgevouwen kentekenplaat op een motor.

Tot slot werden ook nog negentig blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Ook een bestuurder die met een blikje bier aan zijn mond voorbij kwam rijden overschreed de alcohollimiet niet. De bestuurder, die met zijn gezin in de auto zat, vond het echter maar raar dat hij aan de kant werd gezet omdat hij, naar eigen zeggen, 'toch twee blikjes bier mag drinken!'.