Partij voor de Vrijheid (PVV)

Bouwfraude Aruba - Kamervragen
dinsdag 24 maart 2009

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht "Recuento: Los ilicitos del condominio Acqua en Aruba".


1)
Bent u bekend met het bericht: "Recuento: Los ilicitos del condominio Acqua en Aruba"?*


2) Wat is u bekend van het project Acqua Condominium Aruba, hoe verloopt de bouw, wie financiert het en welke bedrijven zijn er betrokken bij de verschillende fases van de bouw?


3) Zijn de vergunningen voor de bouw van het project Acqua Condominium Aruba op een correcte manier verleend en zijn hier geen smeergelden bij betaald?


4) Hoe beoordeelt u de beschuldigingen uit het artikel, waaronder de beschuldiging dat ministers en parlementariƫrs betrokken zouden zijn bij corruptie?


5) Kunt u aangeven of het openbaar Ministerie op Aruba onderzoek heeft gedaan naar de beschuldigingen en zo ja, wat was de uitkomst van het onderzoek en zo nee, waarom niet?


6) Bent u bereid om, gezien het feit dat minister-president Oduber mogelijk betrokken is bij de vermeende fraude, de Rijksrecherche opdracht te geven om een diepgravend onderzoek uit te voeren teneinde deze zaak te onderzoeken? Zo neen, waarom niet?


* Noticiascandela.wordpress.com