Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 24-03-2009

Arrestatie na opgeven valse naam

TILBURG - De politie heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 00.40 uur in de wijk Oerle een 37-jarige man aangehouden omdat hij een valse nam opgaf en gebruik maakte van een vermoedelijk vals paspoort. De verdachte staat gesignaleerd in het
opsporingsregister en is ongewenst vreemdeling.

De politie kreeg een melding van huiselijk geweld. Een vrouw had gebeld omdat haar vriendin bedreigd zou worden door haar ex-vriend die al eerder gewelddadig zou zijn geweest. De meldster kon geen contact krijgen met haar vriendin en maakte zich zorgen. De agenten troffen ter plaatse een man en een vrouw in de woning aan. De bewoonster vertelde de agenten dat zij erg bang was van haar ex-vriend die gisteravond vanuit het niets ineens in haar slaapkamer stond. De agenten besloten de man te controleren op zijn identiteit. De gegevens die hij gebruikte bleken vals te zijn, waarna hij is aangehouden. Vandaag wordt nader onderzoek ingesteld. De man is ingesloten.

Bredanaar in de cel

TILBURG - Op dinsdagochtend omstreeks 1.55 uur is op de Ringbaan West te Tilburg een 19-jarige man aangehouden die nog een gevangenisstraf van achttien dagen moest uitzitten.

De politie kwam de man op het spoor omdat een personenauto erg langzaam en met lichte slingerbewegingen op de Hart van Brabantlaan reed. Hierop is de auto aan de kant gezet en zijn de inzittenden gecontroleerd. De bestuurder bleek gesignaleerd te staan, waarop de man is aangehouden.

Schennisplegers actief in Tilburg

TILBURG - De politie heeft maandagmiddag twee meldingen ontvangen van geschrokken burgers die geconfronteerd waren met schennisplegers. De incidenten vonden plaats in Tilburg West, in de omgeving van de Troelstrastraat en de Grubbenvorststraat.Beide melders spreken over blanke mannen met een donkere jas waarbij één dader blond haar zou hebben en de andere donker.

Agressieve bedelaar opgepakt

TILBURG - Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie bij station Tilburg CS een agressieve Tilburgse bedelaar aangehouden.

De 34-jarige man probeerde aan geld te komen door aan de kleding te trekken van voornamelijk oudere vrouwen en jonge meisjes. Hij
schreeuwde hierbij om geld.

De politie gaat een dossier opmaken tegen de man omdat hij al meerdere keren voor hetzelfde feit is aangehouden.

Notoire overlastgever aangehouden

TILBURG - Een 47-jarige Tilburger is maandagavond aangehouden voor het uiten van bedreigingen tegen personeel van een supermarkt op het Wagnerplein te Tilburg.

De man is bij het personeel bekend omdat hij, samen met een maat, vaak voor overlast zorgt in en om de supermarkt. Zo vallen zij klanten en personeelsleden lastig en plegen winkeldiefstallen. Toen de man gisteren de toegang werd ontzegd voor het personeelstoilet schoot hij uit zijn slof en bedreigde een medewerker met termen als 'ik snijd die vent zijn kop eraf'. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-03-2009 13:08 | © Regio Midden en West Brabant |