Gemeente Teylingen

dan disco in Teylingen"

KTS-leerlingen: "Liever autobedrijf dan disco in Teylingen"

24 maart 2009

Maandagochtend 23 maart debatteerden leerlingen van Het Teylingen College sector KTS in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Sinds 2 maart hebben de leerlingen van de tweede klassen op school gewerkt aan het project `de stad' en het ontwerpen van een nieuwe voorziening voor Teylingen. In de KTS-raadsvergadering op maandagochtend kozen de leerlingen het beste ontwerp.

2009-03-24 Leerlingen KTS in debat

Ideeën

Op school waren vooraf drie voorzieningen uitgekozen om te bespreken in de vergadering. Een jeugdhonk, waar 200 jongeren bij elkaar kunnen komen om bijvoorbeeld te poolen. Een discotheek voor 2000 jongeren met een milieuvriendelijke dansvloer die energie opwekt. Een autocomplex waar alle Teylingse autobedrijven samengevoegd worden. Hierdoor ontstaat op één plek een heus autocomplex.

Leerzaam

Met het debat brachten de leerlingen in praktijk wat ze bij het vak Nederlands hadden geleerd. De leerlingen speelden een echte raadsvergadering na met een burgemeester, raadsleden en wethouders. Journalisten schreven hun verslag voor de website van de KTS en maakten foto's.

De KTS-burgemeester Jos opende de zitting en leidde de discussie in goede banen. De raadsleden kwamen met plannen. De `echte' raadsleden mevrouw Nieuwenhuizen, mevrouw Keijzer en de heer Alewijnse waren aanwezig om waar nodig te assisteren. Hierna reageerden de KTS-wethouders met kritische vragen, daarbij aangespoord door wethouder Wilbrink. Zo werd er gevraagd naar de financiële aspecten en de plek waar de voorziening zou moeten komen. Ook de verkeersafwikkeling kwam aan de orde. Twee leerlingen met het winnende ontwerp

Uiteindelijk kwam het aan op stemming. Tot verbazing van velen werd met een nipte meerderheid het autocomplex gekozen boven de mega-discotheek, 10 tegen 9 stemmen. Tot medio april zijn de ontwerpen van de leerlingen te zien in het bestuurscentrum in Voorhout. Geinteresseerden bekijken de ontwerpen van de leerlingen