Gemeente Zoetermeer

Coachpool voor Zoetermeerse starters

De nieuwe impuls voor de startende ondernemers in Zoetermeer heet de Coachpool Zoetermeer. Jonge Zoetermeerse ondernemers krijgen begeleiding bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering. Dit initiatief is het resultaat van de samenwerking tussen publieke en private partijen in de Sociaal Economische Agenda.

De Coachpool Zoetermeer is een project dat recent gestarte ondernemers in Zoetermeer helpt bij een succesvol begin. Onder bepaalde voorwaarden komen de starters in aanmerking voor coaching bij hun bedrijfsactiviteiten. Het doel van deze coaching is om de kwaliteit van het ondernemerschap te verhogen en de overlevingskansen te vergroten.

De Coachpool Zoetermeer startte in maart 2009 met zes professionele coaches die ervaring hebben op het gebied van marketing, communicatie, financiering, administratie, bedrijfsvoering en innovatie. De starterscoördinator Zoetermeer voert het intakegesprek met een starter en adviseert over de deelname aan de coachpool. Gedurende drie jaar financiert de gemeente dit project met EUR 30.000,- per jaar. De investering voor een startende ondernemer zijn de kosten van het intakegesprek.

In de Sociaal Economische Agenda (SEA) bundelen verschillende organisaties hun krachten om het ondernemersklimaat te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en het aantal uitkeringsgerechtigden te verminderen. De SEA stimuleert bestaande projecten en initieert nieuwe projecten als de coachpool. De coachpool is opgezet door de Kamer van Koophandel Den Haag, vestiging Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer.

Meer informatie over Coachpool Zoetermeer is te vinden op www.zoetermeer.nl/ondernemen en www.zoetermeer.nl/coachpool.