Datum: 20090324 Titel: Flevopenningen 2008 uitgereikt Arnold zegt: Provincie Flevoland, index Titelbalk gaf: Flevopenningen 2008 uitgereikt

Provincie Flevoland

Flevopenningen 2008 uitgereikt

Stralende ondernemers stonden vrijdagavond op het podium in de Meerpaal: na een paar maanden spanning werden op 20 maart dan eindelijk de Flevopenningen uitgereikt. De startende onderneming werd Creative Constructions B.V. uit Lelystad, de meest innovatieve onderneming werd Solcon B.V. uit Dronten en uit de zes lokale ondernemers van het jaar werd Van Wieren Transport B.V uit Emmeloord de Toponderneming 2008. Tijdens het gala had het publiek ook een belangrijke stem. Zij kozen uit alle genomineerden Dry Works uit Almere. Het Almeerse bedrijf ontving uit handen van de Commissaris van de Koningin Leen Verbeek de publieksprijs.

Vrijdag 20 maart vond het vijfde lustrum van de Flevopenningen plaats. In de Meerpaal in Dronten vierden 400 ondernemers dat ondernemen in Flevoland een `lust' is. Het was een geslaagde avond met heerlijk eten en prachtig uitgedoste gasten. Tijdens het informele programma werden contacten gelegd en banden aangehaald.

Voor de genomineerden was het een spannende avond. Zij hoorden die avond, wie van hen met de Flevopenning naar huis ging. Iedere genomineerde had 60 seconden de tijd om een korte presentatie te geven en het publiek te overtuigen dat zij de Flevopenning het meest verdiende. Uiteindelijk gingen vier winnaars met de Flevopenning naar huis.

Trots namen de volgende ondernemingen de Flevopenning in ontvangst:

Startende onderneming
De winnaar van de Flevopenning 2008 voor startende onderneming is Creative Constructions B.V. te Lelystad De jury is van mening dat dit bedrijf zakelijke intelligentie weet te koppelen aan technisch vernuft en heeft daarmee een ijzersterk of beter gezegd composietsterk innovatief concept in handen. Creative Constructions heeft de potentie een groot Flevolands bedrijf te worden in een internationale markt en werkt met haar oplossingen mee aan het tegengaan van nodeloze vervoersbewegingen.

Innovatieve onderneming
Solcon B.V. te Dronten ontving de Flevopenning 2008 voor beste innovatieve onderneming. De jury geeft aan dat dit bedrijf in een hoog competitieve markt van internet providers zich heeft weten te ontwikkelen tot een voorloper door voortdurende innovatie. Innovatie is bij Solcon een voortdurend onderdeel van het bedrijfsproces. Dankzij een niche van marketing weet het bedrijf een groot deel van de doelgroep waarop het zich richt als klant aan zich te binden.

Toponderneming
Zes lokale ondernemers van het Jaar streden om de Flevopenning. De jury koos Van Wieren Transport B.V te Emmeloord als winnaar omdat dat dit bedrijf binnen haar branche een stevig bedrijf is dat is meegegroeid met de tijd en steeds heeft geïnnoveerd en geïnvesteerd. Van Wieren heeft ruime aandacht voor duurzaam ondernemen, waarbij er een goed evenwicht is in de aandacht voor milieu, de mens en winst. Het bedrijf toont regionaal haar maatschappelijke betrokkenheid.