Provincie Overijssel

Wetsvoorstel Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) bijeenkomsten gepland

Op 1 januari 2010 treedt naar verwachting het Wetsvoorstel Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) in werking. Centraal in de Wabo staat de dienstverlening door de overheid aan burgers en het bedrijfsleven. De informatie hierover vindt u op deze site.

Centraal in de Wabo staat de dienstverlening door de overheid aan burgers en het bedrijfsleven. De omgevingsvergunning maakt het vanaf 2010 mogelijk om een geïntegreerde vergunning in één keer aan te vragen bij een bevoegd gezag. Dus niet meer 25 afzonderlijke procedures - zoals milieu, bouwen, slopen, lozen en monumenten - maar in een keer alles rond.

De ruim 300 bedrijven in Overijssel die nu voor de milieuvergunning onder het bevoegde gezag van de provincie vallen, zullen vanaf 2010 voor de gehele omgevingsvergunning onder het bevoegde gezag van de provincie vallen.

Op de volgende data zijn bijeenkomsten gepland:
* De 5e bijeenkomst van de klankbordgroep WABO-ICT zal gehouden worden op woensdag 8 april 2009, van 9.30 tot 13.00 uur bij het waterschap Regge en Dinkel in Almelo

* De eerstvolgende bijeenkomst van de Kerngroep Samenwerking Wabo wordt gehouden op 15 april, van 15.00 tot 16.30 uur in het stadskantoor van de gemeente Zwolle

Op deWabo pagina's van deze site leest u meer over onder andere de invoering in Overijssel.