Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 24-03-2009

Politie pakt veelplegers op met scheermesjes en smartphone

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag kort voor 15.30 uur een
45-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De man werd bij een drogisterij aan de Eindstraat betrapt op het stelen van een doos met scheermesjes. Hij staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De Bredanaar werd in de kraag gepakt door agenten van het Districtelijk Direct Inzetbaar Team (DDIT). Dat team werkt in burger en richt zich onder andere op (zeer actieve) veelplegers, winkeldieven,
fietsendieven, autoinbraken en tasjesroven.

Bij een elektronikazaak aan de Kruisvoort werd dinsdagavond rond 20.30 uur een 48-jarige Tilburger aangehouden. Ook hij is bekend als veelpleger. Op camerabeelden zag een beveiliger dat de man een smartphone ter waarde van 600 euro in zijn zak stopte en ermee wilde weglopen. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Meiden (13 en 14 jaar) op strooptocht door Bredase binnenstad

BREDA: Twee Bredase meisjes van 13 en 14 jaar zijn maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Karrestraat. Zij werden betrapt op het stelen van kleding en daarmee kwam een einde aan een heuse strooptocht die in totaal langs zes winkels in de Bredase binnenstad was gevoerd. De meiden hadden het vooral gemunt op kleding en snoepgoed. Op het bureau bekenden ze nog meer soortgelijke
winkeldiefstallen de afgelopen tijd. Diverse goederen hadden ze nog thuis liggen en die worden naar eigen zeggen door de meiden naar het bureau gebracht.

Politie arresteert Bredase jongen na mishandeling 15-jarig meisje

BREDA: De politie heeft maandagavond kort voor 24.00 uur een 16-jarige Bredase jongen aangehouden wegens mishandeling en vrijheidsbeneming. Een 15-jarige Bredaas meisje kwam helemaal overstuur thuis. Ze vertelde haar vader dat de verdachte haar had geslagen en een stadsbus had ingetrokken. Het meisje was bij een vriendin geweest en was op weg naar huis toen ze de jongen tegenkwam. Op het Centraal Station in Breda kon ze uit de bus stappen en weer zelf naar huis gaan. Het slachtoffer kende de jongen van school. De 16-jarige verdachte is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken Baarlenaar raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

BAARLE-NASSAU: Een 32-jarige automobilist uit Baarle-Nassau is maandagmiddag rond 15.30 uur gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat de man met een lekke band reed en gaven hem op de Smederijstraat een stopteken. De agenten roken een alcohollucht inn de auto en lieten de Baarlenaar blazen. Dat resulteerde in een waarde van 675 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij scores vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert snelheid in 30 km-straat in Teteringen

TETERINGEN: De politie heeft dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Langelaar, een straat waar maximaal 30 km/uur gereden mag worden. De controle, die tussen 08.30 en 10.00 uur werd gehouden, gebeurde nadat er veel klachten van omwonenden bij de politie binnen kwamen over hardrijders in de Langelaar. Hoewel de lasergun stond ingesteld op 37 km/uur plus 3 kilometer correctie, werden er achttien bekeuringen uitgeschreven. Hoogstgemeten snelheid bedroeg 54 km/uur. Ook gingen drie bestuurders op de bon, omdat ze geen autogordel droegen. Verder werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht en het niet kunnen laten zien van het rijbewijs.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-03-2009 13:40 | © Regio Midden en West Brabant |