Politie Midden- en West Brabant

Politie in afrondende fase onderzoek woning Riel (3)

Tilburg , 24-03-2009 o De politie hoopt vandaag of uiterlijk morgen zowel op technisch als tactisch gebied het onderzoek in de woning aan de Tilburgseweg in Riel te kunnen afronden. Vanaf vrijdag 20 maart jl. is de woning door de politie rondom afgesloten van de buitenwereld nadat er in het pand op meerdere plaatsen bloedsporen aangetroffen werden. Gezien het sporenbeeld sluit de politie een misdrijf niet uit.

Er werd in de woning een onderzoek ingesteld naar zowel zichtbare als onzichtbare sporen. Daarvoor gebruikten de technische rechercheurs van de Politie Midden en West Brabant luminol. Met dit hulpmiddel kunnen zelfs oude of schoongemaakte bloedsporen in beeld worden gebracht. Om dit onderzoek uit te kunnen voeren werd de woning verduisterd door de ramen af te plakken. De komende dagen zullen de aangetroffen sporen en het sporenbeeld geanalyseerd worden. Daarbij wordt een beroep gedaan op de specialisten bij het Nederlands Forensisch Instituut om de genomen bloedmonsters en andere sporen te laten onderzoeken.

Naast het onderzoek in de woning stelde de politie vragen aan
omwonenden tijdens het buurtonderzoek. Buurtbewoners werden onder andere bevraagd over de woning en de bezoekers van de woning.

Omdat op dit moment nog niet duidelijk is wat er zich in de woning heeft afgespeeld blijft het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van kracht. In totaal 25 rechercheurs zijn belast met het onderzoek.

Auteur
Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-03-2009 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |