Senternovem

24-03-2009 | Protocol monitoring duurzame energie krijgt update

Het protocol Monitoring Duurzame Energie is opgesteld om te kunnen bepalen wat het percentage is aan duurzaam geproduceerde energie in Nederland. SenterNovem is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van dit protocol.

Het protocol, dat wordt gebruikt door het CBS, geeft aan wat de definitie is van duurzame energie en hoe je kunt uitrekenen wat de duurzame energieproductie in Nederland is. In 2006 is de laatste update van het protocol gepubliceerd. Doordat de nieuwe Europese richtlijn duurzame energie (renewable energy directive) is verschenen, is het protocol weer aan een update toe. Dit jaar zal dan ook een hernieuwde versie verschijnen.

De vorige versies van het protocol zijn opgesteld met behulp van input van verschillende marktpartijen. Ook dit jaar wordt uw input weer op prijs gesteld. Hierbij nodigen we u uit om ons te wijzen op plekken waar het protocol aangepassing behoeft, zodat we dit mogelijk in de update kunnen verwerken. Daarnaast zal eind mei een bijeenkomst worden georganiseerd waar stakeholders worden uitgenodigd om hun visie op het protocol te geven.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bregje van Keulen, SenterNovem.