Warchild


24 maart 2009 - Sinds kort werkt War Child samen met voetbalclub Feyenoord onder de noemer; Spelen voor Toekomst. Kinderen in Nederland kunnen naar buiten gaan om te voetballen of een partijtje te spelen op het schoolplein. Maar voor heel veel kinderen is dit niet vanzelfsprekend. Kinderen die in oorlog opgroeien, kunnen niet altijd veilig buitenspelen. Soms zijn ze zo in de war, dat ze niet meer durven spelen met anderen.

Spelen voor toekomst
Feyenoord vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en spelen, dus ook oorlogskinderen. Vandaar dat Feyenoord War Child steunt. Samen spelen ze voor de toekomst. Bijvoorbeeld door de uitbreiding van de Inter-Parish football and Netball Charity League, waarbij door oorlog getroffen kinderen in Noord-Oeganda met elkaar sporten. Dit project is erop gericht dat de jeugd een positieve en actieve rol in hun gemeenschap vervullen.

Daarnaast financiert Feyenoord het trainen van leraren in het geven van sportlessen op zestig scholen in Oeganda. Daardoor ontwikkelen zij vaardigheden waardoor zij leren om zich meer te richten op het sociale aspect van sport. Het gaat niet om winnen, maar om het plezier hebben met elkaar en leren samenwerken.

Voetbalfanaten opgelet; 29 maart Voetbalpark!
De Juniorclub van Feyenoord wil ook graag iets doen voor de jongere War Child vrienden in Nederland. Daarom kunnen kinderen tot en met 14 jaar op zondag 29 maart naar het Feyenoord Voetbalpark in stadion De Kuip in Rotterdam! Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen alle jonge voetbalfanaten deelnemen aan 11 gave voetbalactiviteiten. Kijk voor meer informatie op www.kameraadjes.nl