Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivense jongen (18) aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 24-3-2009 14:17:18

DUIVEN - De politie in Duiven heeft maandag 23 maart een achttienjarige jongen in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen zou bij een ruzie thuis huisraad hebben vernield. De aanleiding daartoe zou te maken hebben met het feit dat de stiefvader van de jongen diens modem had weggehaald zodat hij niet op Internet kon. De 51-jarige moeder van de jongen deed aangifte waarop de Duivenaar meemoest naar het politiebureau. Naast een strafrechtelijke afhandeling zal er voor de jongen hulp worden gezocht.
(09-039113)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobiliste botst op verkeersheuvel

Publicatiedatum: 24-3-2009 14:16:39

ELST - Een 57-jarige automobiliste uit Elst is maandagmiddag 23 maart op de Griegstraat in haar woonplaats op een verkeersheuvel gebotst. De vrouw was daarbij met de schrik vrij gekomen, maar haar auto bleek muurvast te staan op de verkeersheuvel. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de wagen weer aan het rijden te krijgen. Het ongeval gebeurde rond drie uur, toen de Elstse met haar auto vanaf de Mozartlaan linksaf de Griegstraat inrijden en stond stil om rechtdoorgaand verkeer voor te laten gaan. Een onbekend gebleven bestuurder gebaarde dat de vrouw voor mocht, waarna ze optrok. Op dat moment kwam er nog een auto aan die haar het zicht op de verkeersheuvel onttrok, waarna ze op de verkeersheuvel botste. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(09-039345)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Roekeloos rijgedrag heeft staartje

Publicatiedatum: 24-3-2009 14:16:03

DUIVEN - Roekeloos rijgedrag van een dertigjarige Duivense motorrijder heeft nog een staartje. De man werd vorige week vrijdag 13 maart bekeurd door agenten nadat ze gezien hadden dat de man al zigzaggend tussen de gesloten bomen van een spoorwegovergang op de Visserlaan reed. Toen ze de man vervolgens staande wilden houden ging hij er vol gas vandoor. Agenten staakten de achtervolging omdat dat kennelijk te gevaarlijk was. Wel kon de man aan de hand van zijn kenteken worden achterhaald, waarop hij een tweetal bekeuringen opgelegd kreeg. Daarnaast is er een onderzoek gelast naar de rijvaardigheid van de Duivenaar. Dat heeft er toe geleid dat de man een verplichte verkeerscursus moet volgen waarvan hij de kosten (750 euro) zelf moet betalen. Voldoet de man niet aan de oproep om de cursus te volgen zal zijn rijbewijs ongeldig worden verklaard.
(09-034300)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---