Woonbond opent Energielijn

24/03/2009 14:38

De Nederlandse Woonbond

Huurders kunnen voortaan met al hun vragen op het gebied van energiebesparing bellen naar de Energielijn. De Woonbond biedt deze service vanwege het grote aantal telefoontjes dat de laatste maanden binnenkomt van individuele huurders en bewonersorganisaties. De Energielijn is maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 020-5517722.

Huurders kunnen bij de Energielijn terecht met uiteenlopende vragen. Vragen over effectieve maatregelen om energie te besparen en comfortabeler te wonen. Over zelf te nemen maatregelen om de energierekening te verlagen, over de energierekening, het energielabel van de woning, enzovoort. Zo weet een huurder vaak niet of er toestemming nodig is van de verhuurder om zelf voorzieningen in de woning aan te brengen. Ook kunnen de vragen gaan over afspraken tussen bewonerscommissie (of huurdersorganisatie) met de verhuurder over aanpassingen aan de woningen.

Voor de Woonbond is energiebesparing een speerpunt van beleid. Energiebesparing is zowel goed voor de portemonnee van huurders als voor het milieu. Daarom plaatste de Woonbond in oktober 2008 zijn handtekening onder het Convenant Energiebesparing Corporatiesector. Samen met de vereniging van woningcorporaties Aedes en het rijk. Een groot succes, omdat woningcorporaties nu samen met hun huurders en ondersteund door het rijk bezig zijn om een aantal zeer ambitieuze doelstellingen te realiseren. Er moet over tien jaar maar liefst twintig procent energie worden bespaard door de huurders van woningcorporaties. Uitgangspunt daarbij is dat energiebesparende maatregelen tot lagere woonlasten voor de huurders leiden. Centraal in de aanpak staat dat het draagvlak onder huurders voor energiebesparing moet worden vergroot.








Woonbond