Fonds voor Cultuurparticipatie presenteert beleidsplan

24/03/2009 14:57

Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Meer mensen die zelf kunst en cultuur beoefenen, dat is waar het Fonds voor Cultuurparticipatie naar streeft. Dit staat in het beleidsplan voor de periode 2009-2012 dat het fonds aan de Minister van OCW heeft aangeboden en vandaag openbaar maakt. Het zelf schilderen, muziek maken, dansen of werken als vrijwilliger in bijvoorbeeld een erfgoedinstelling verrijkt en verdiept het leven van miljoenen inwoners van Nederland. Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil samen met gemeenten, provincies en culturele instellingen bijdragen aan een divers en levendig cultureel klimaat. Aandachtsgebieden zijn amateurkunst, cultuureducatie en volkscultuur.

Om dit te realiseren werkt het fonds samen met gemeenten en provincies die al eerder hun aanvragen bij het fonds hebben ingediend. Ook instellingen en verenigingen kunnen aanvragen indienen bij het fonds. In aanmerking komen projecten met een landelijke uitstraling gericht op het vergroten van actieve cultuurparticipatie. In totaal heeft het fonds een budget beschikbaar oplopend van 25 miljoen euro in 2009 tot 31 miljoen euro vanaf 2010.

Directeur van het fonds is Jan Jaap Knol (1963), benoemd per 1 maart jl. Jan Jaap Knol was al betrokken bij de oprichting van het fonds en was eerder werkzaam in diverse functies bij de directie Kunsten van het Ministerie van OCW.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.cultuurparticipatie.nl