Gemeente Westervoort

Heel gewoon, Westervoort schoon!!

prijswinnaars tonen vol trots de cheque

Op zaterdag 21 maart 2009 was de Landelijke Opschoondag. Ook dit jaar zetten de wijkraden met hulp van wijkbewoners zich actief in om de prijs van De schoonste wijk van Westervoort 2009 binnen te slepen. Het college van burgemeester en wethouders en een aantal gemeenteraadsleden hebben ook meegeholpen aan een schoon Westervoort. Alle basisscholen in Westervoort hebben in de week voorafgaand aan de Opschoondag ook aandacht aan dit thema geschonken en gingen aan de slag om het zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. De week stond dus geheel in het teken van opschonen én opruimen.

Schoonste wijk van Westervoort 2009
De prijs voor de Schoonste wijk van Westervoort 2009 is door de heer Jongstra van Woningbouwcoöperatie Vivare uitgereikt aan wijk De Ganzenpoel/ De Schans en aan Broeklanden. Deze wijken zijn door de jury uitgeroepen tot winnaar omdat zij het afgelopen jaar diverse schoonmaakacties hebben georganiseerd. Zo heeft basisschool De Tuimelaar in de wijk Broeklanden maandelijks zwerfafval rondom de school verzameld.
De prijs bestaat uit een bord Schoonste wijk van Westervoort 2009 dat aan de ingang van de winnende wijken wordt geplaatst. Ook mogen de winnende wijken een keuze maken uit drie andere prijzen: een bankje, een vandalismebestendige prullenbak of een wipkip. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Woningbouwcoöperatie Vivare en de gemeente Westervoort.

Onder het motto Heel gewoon, Westervoort schoon! hebben we samen voor een opgeruimde leefomgeving gezorgd!

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl