Connexxion nummer één in OV-klantenbarometer

24/03/2009 15:23

Connexxion Nederland NV

PERSBERICHT

Datum: 24 maart 2009

Kenmerk: 09.012 DM

Connexxion nummer één in OV-klantenbarometer

Connexxion staat met de Fast Flying Ferry, de snelle boot verbinding tussen Amsterdam en Velsen, op nummer één in de OV-klantenbarometer. In totaal staat Connexxion met vier vervoersdiensten in de top vijf. Connexxion Water verzorgt deze unieke verbinding in opdracht van de Provincie Noord Holland.

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer laat ieder jaar het OV-Klantenbarometeronderzoek grootschalig uitvoeren. Voor 2008 zijn in totaal 95 gebieden onderzocht, waarbij 87.495 reizigers de enqu(ee)te hebben ingevuld. In het onderzoek wordt onder andere gevraagd naar de mening van de reiziger over de zitplaats, netheid, vriendelijkheid, rijstijl, geluid, gemak in- en uitstappen, informatie algemeen en bij vertragingen, gemak bij het kopen van een kaartje, tarief, punctualiteit, reissnelheid en frequentie.

Score 8,3

Met een score van 8,3 is de snelle bootverbinding Amsterdam-Velsen de nummer één OV voor stad en streek in Nederland. De tweede plaats in de OV-klantenbarometer is voor onze veerdienst Dordrecht-Rotterdam van Waterbus. De reizigers waarderen deze dienstverlening met een 8,1. Stadsvervoer Alkmaar krijgt ook hulde van de reizigers. Met een score van 7,8 staat deze concessie op de vierde plaats, gevolgd door Salland (stadsdienst Deventer), dat eveneens door de reizigers met een 7,8 wordt beloond.

Goede landelijke waardering

In totaliteit wordt Connexxion goed door de reizigers gewaardeerd. Het landelijk gemiddelde voor vervoer per bus, regionale treinverbinding en boot ligt in 2008 op een 7,2. Connexxion scoort daarentegen overall een gemiddelde van 7,3, wat aangeeft dat reizigers over het algemeen zeer tevreden zijn over de dienstverlening.

"Ik ben heel blij met de hoge waardering voor onze bootverbindingen rond Amsterdam en Rotterdam", zegt Hubert Guyot, Chief Executive Officer Connexxion. "Maar ik ben vooral blij met het hoog aantal diensten in de top van de OV-Klantenbarometer, vier diensten in de top vijf is een uitstekende score. Kijken wij naar de top twintig, dan staan er zelfs twaalf van onze diensten in. Deze rapportcijfers zijn voor ons een stimulans. We zijn ons er van bewust dat we elke dag de waardering van de reiziger opnieuw moeten verdienen."

De Fast Flying Ferries van Connexxion Water vervoeren met vier draagvleugelboten reizigers dagelijks met 60 kilometer per uur tussen Amsterdam Centraal Station en Velsen. De draagvleugels tillen het schip uit het water, waardoor en een minimale golfslag ontstaat, die geen hinder veroorzaakt voor overige scheepvaart. Jaarlijks vervoert Connexxion Water 2 miljoen reizigers over water. Meer informatie over de Fast Flying Ferries is te vinden op www.reiziger.connexxion.nl.

Connexxion, onderdeel van Transdev+Connexxion, is marktleider in het regionaal personenvervoer in Nederland. Zij heeft haar vervoersactiviteiten georganiseerd in de onderdelen Openbaar Vervoer, GVU, Hermes, Novio, Taxi Services, Tours en Water. Dochteronderneming Techno Service Nederland verricht onderhoud aan bussen en vrachtwagens. De totale omzet in 2007 bedroeg ruim 1 miljard euro. Connexxion telt 14.259 medewerkers. De vloot van Connexxion bestaat uit 3.406 bussen, 190 touringcars, 3.868 taxi's en taxibussen, 30 ambulances, 27 trams, 27 vaartuigen en 7 treinen.





http://www.connexxion.com