Gerhard van den Top nieuwe directeur Vitens-Evides International

24/03/2009 15:27

Vitens N.V.

Per 1 mei aanstaande volgt dr. ir. G.M. (Gerhard) van den Top (47) dr. J.F.W. (Jan) Hoffer (60) op als directeur van Vitens-Evides International.

Van den Top is sinds de jaren tachtig actief in de internationale samenwerking met als specialisaties natuurbehoud en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Hij studeerde Tropische Bodem- en Watergebruik aan de Universiteit Wageningen. Na internationaal actief te zijn via een aantal universitaire verbanden, werd hij universitair docent Milieu en Ontwikkeling aan de Universiteit Leiden. Daarna maakte Van den Top de overstap naar het Wereld Natuur Fonds en werd hij Directeur Natuurbescherming. Vervolgens heeft hij bij Shell gewerkt als executive strategy consultant. Van den Top wordt - net als Hoffer dat was - tevens directeur van het aan Vitens-Evides gelieerde klantenfonds Water for Life.

Hoffer vertrekt op speciaal verzoek van FIPAG naar Mozambique om daar namens Vitens-Evides International voor FIPAG actief te worden als strategisch adviseur. FIPAG is de zelfstandige overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de verbetering van de stedelijke drinkwatervoorziening in Mozambique.

Vitens-Evides International bv is een samenwerking van de twee grootste Nederlandse drinkwaterbedrijven, Vitens en Evides Waterbedrijf samen goed voor 7,7 miljoen mensen in Nederland. De onderneming is gestart vanuit de overtuiging dat de aanwezige kennis in Nederland ingezet moet worden om elders in de wereld de drinkwatervoorziening te verbeteren. Vitens-Evides International levert een actieve bijdrage aan het behalen van de Millennium Development Goals: in 2015 een halvering van het aantal mensen dat geen toegang heeft tot schoon drinkwater. De gekozen aanpak is succesvol; inmiddels is de internationale organisatie betrokken bij de drinkwatervoorziening van meer dan 20 miljoen mensen in onder meer Ghana, Mozambique, Jemen, Vietnam en Mongolië. De aanpak is gericht op samenwerking met lokale partners, overdragen van kennis en ervaring vanuit Vitens en Evides en financiële ondersteuning door internationale donoren zoals de Wereldbank.





http://www.vitens.com