Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 17 maart 2009 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­ van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris Th.v. Waes

1. Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring Akkoord. B&W-vergadering
dd. 10 maart 2009

2. Best.secr Uitreiking EHBO-diploma's d.d. 14 april. Beslissen wie diploma's uitreikt. Weth. Hendriks reikt diploma's uit.
3. PBZ-BW Beleid artikel 2.23 nWro (voormalig 1. instemmen met beleid art. 3.23 nWro; Akkoord. artikel 19.3 WRO) voor het 2. geen planschadeovereenkomst sluiten wanneer aan buitengebied. beleid wordt voldaan; 3. beleid publiceren in Midden Brabant;
4. toepassing en afdoening ontheffingen conform aft. 19.3 WRO beleid mandateren aan bouwplantoetsers PBZ/BW, behalve wanneer zienswijzen worden ingediend.

4. PBZ-BW Aanvraag poel van beperkte omvang Besluiten dat het aanleggen van de aangevraagde poel van Akkoord, wel aandacht hoe Kerkdijk. beperkte omvang aan de Kerkdijk een werk van geringe archeologietoets te omvang is op grond van art. 23, lid 2 sub a van het verankeren in proces. bestemmingsplan "buitengebied 1997".
5. PBZ-BW Partiële herziening bestemmingsplan Bureau BRO opdracht verlenen voor partiële herziening en Akkoord. Centrum. de algehele digitalisering van het bestemmingsplan Centrum.
6. SLZ Realisatie van een deelregionale 1. kennisnemen van de nader onderzoeksrapportage en Akkoord met kanttekening biomassa energiecentrale: resultaten van deze rapportage vanwege inhoudelijke marktgevoelige dat feitelijke moment van het nader onderzoek met daarop te informatie aanmerken als geheim; go/no go bij aanbesteden baseren vervolgkeuzes. 2. voor wat betreft de totstandkoming, realisatie en concessieovereenkomst zal exploitatie van de deelregionale biomassa zijn. energiecentrale en de toelevering van grondstof uit geschikt te maken groenafval wordt gekozen voor een organisatievorm waarbij de deelnemende gemeenten via een concessieovereenkomst uitsluitend meerjarig leverancier zijn van de biomassagrondstof; 3. tbv een proces dat moet leiden tot een concessieovereenkomst verplichten de deelnemende gemeenten zich om bestaande contracten voor de




OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 17 maart 2009 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. inname of verwerking van lokale groenafvalstromen contractvrij of tenminste flexibel te houden of te maken. 4. het intergemeentelijk stroomlijnen van het acceptatie- en tariefbeleid is zeker voor wat betreft brandbaar huishoudelijk groenafval gewenst. Het hanteren van een nultarief voor deze stroom uitgangspunt in verdere doorrekening laten zijn mits dit in de begrotingssystematiek van de deelnemende gemeenten past of passend gemaakt kan worden. 5. Gelet op voorgaande beslissingen is continuering van de huidige samenwerking van de vijf gemeenten geboden en wordt het intergemeentelijk projectteam opgedragen om in afstemming met de stuurgroep (bestaande uit de verantwoordelijke wethouders voor de portefeuille afval en/of milieu van de vijf gemeenten) de advisering over en de inhoud van de te vermarkten concessieovereenkomst voor te bereiden voor een medio 2009 te nemen vervolgbeslissing door de vijf colleges van de vijf gemeenten; 6. de voorgaande beslissingen uniform en gelijktijdig te communiceren via concept persbericht;
7. gelijktijdig met voornoemd persbericht deze beslissingen ter kennis brengen van de raad en/of betrokken raadscommissie(s) onder het overleggen/ter inzage bieden van dit collegevoorstel, de samenvatting van het nader onderzoek en de NVRD publicatie "spoorboekje Biomassa".

7. SLZ-IG Kennismakingsgesprek bestuur Beslissen wie deelneemt aan kennismakingsgesprek. Voltallige college neemt deel Waterschap De Dommel. aan kennismakingsgesprek.
8. SLZ-IG Enkelvoudige onderhandse aanbesteding In afwijking van aanbestedingsbeleid instemmen met Aanbestedingsbeleid volgen. in afwijking van aanbestedingsbeleid. enkelvoudig onderhandse offerte-aanvraag.