Gemeente Lansingerland

Blauwe zone rond scholen Meerpolder/Centrum
naar school brengen blauwe zone

Komend weekend stelt de gemeente een blauwe zone in rond de scholen en het gezondheidscentrum in Meerpolder/Centrum in Berkel.

De verwachting is dat de parkeersituatie hierdoor verbetert. De parkeerplaatsen aan de Röntgenstraat en de Boerhaavestraat en de Kiss & Ridestrook van de Oudelandselaan zijn onder andere bedoeld voor kort parkeren gedurende het halen en brengen van de kinderen. Bij deze straten stelt de gemeente een blauwe zone in, waar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur maximaal drie uur geparkeerd mag worden.

Deze plaatsen kunnen gebruikt worden voor kort bezoek, bijvoorbeeld voor het halen en brengen van kinderen of een bezoek aan het gezondheidscentrum. Het zuidelijke deel van de Röntgenstraat krijgt geen blauwe zone.

Voor langparkeerders (bezoekers, bewoners en personeel van de scholen) is parkeergelegenheid ter hoogte van het winkelcentrum, de parkeerplaats tussen de Westersingel en de Röntgenstraat, op het sportpark en aan de Oudelandselaan vanaf het sportpark tot aan de kruising Boerhaavestraat.

28 of 29 maart worden de borden geplaatst. Dit kan alleen als het weer het toelaat. Mocht het regenen, dan worden de aanpassingen een week later aangebracht.