Ministerie van Buitenlandse Zaken

Agenten Uruzgan beginnen opleiding

24 mrt 2009 | Vandaag beginnen ruim negentig politieagenten uit Uruzgan en vijfendertig agenten uit de provincie Helmand aan hun opleiding op het politietrainingscentrum in Tarin Kowt. De opleiding duurt acht weken.
Afghaanse agent

Van de agenten uit Uruzgan is deze keer het volledige politiekorps uit het district Chora aan de beurt. Zij krijgen les in patrouilleren, wapentraining en in het omgaan met de lokale bevolking. Voor velen is dit de eerste politietraining in hun loopbaan.

De politieagenten van twee andere districten in Uruzgan, Tarin Kowt en Deh Rawood, gingen hun collega's uit Chora voor. Dankzij dit door Amerika opgestelde trainingsprogramma krijgt elk district een beter opgeleide en uitgeruste politie-eenheid.

Een team van Afghaanse, Australische en Europese trainers leidt de agenten op. Na de training gaan de agenten terug naar hun eigen district. Een Nederlands politieteam begeleidt hen daar verder. Waar nodig sturen de Nederlandse mentors bij om ervoor te zorgen dat de net afgestudeerde Afghaanse agenten hun lessen ook in praktijk brengen.

De training is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse inzet in het kader van de Europese politiemissie EUPOL om de kwaliteit van de politie in Uruzgan te verbeteren en de veiligheid in de provincie te vergroten.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Badge op Afghaans uniform
Badge op Afghaans uniform
Dossier Afghanistan