Politie Zuid-Holland-Zuid

24/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-03-2009 o Persberichten district I

VECHTERSBAZEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Twee mannen van 29 jaar uit Zwijndrecht en van 28 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn op 23 maart aangehouden. De twee hadden al langer ruzie met elkaar, waarbij de twee elkaar bedreigd zouden hebben. Op het Louwersplein kwamen ze elkaar toevallig tegen. Daar ontaardde een woordenwisseling al snel in klappen en trappen die over en weer vielen. Geen van de mannen liep meer op dan wat kneuzingen en blauwe plekken. De 29-jarige spoot met een busje traangas richting de ander. Het busje is in beslag genomen. De 29-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld, de man uit Hendrik-Ido-Ambacht is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 39-jarige vrouw uit Dordrecht is op 23 maart door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De vrouw passeerde de detectiepoortjes in de winkel aan het Statenplein waarna het alarm afging. Ze had twee potjes met vitaminepillen van in totaal 35 euro weggenomen. Ze verklaarde spontaan uit andere winkels tandpasta, een tandenborstel, vijf oogpotloden, pantys en sokken te hebben gestolen. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. DORDRECHT Een verdachte van winkeldiefstal heeft een heel kort tochtje naar het politiebureau gemaakt. Een 36-jarige Roemeen pakte schoenen weg uit een winkel aan de Voorstraat en liep de winkel uit. Het alarm ging af en de bedrijfsleider sprak de man aan. Deze gooide de schoenen terug de winkel in en zette het op een lopen met de bedrijfsleider achter zich aan. Precies voor het politiebureau aan de Groenmarkt kreeg deze de dief te pakken en hij duwde de verdachte door de voordeur direct het politiebureau in. Daar hoefden agenten hem allen maar over te nemen. Na verhoor en met een dagvaarding is de man in vrijheid gesteld.

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 23 maart op de Wega aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Alblasserdam. Ook een 26-jarige man uit Dordrecht is op dezelfde verdenking als verdachte gehoord. Hij meldde zich op 23 maart vrijwillig op het politiebureau. De twee zouden op die dag op de Antoniuslaan de Alblasserdammer hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer zag dat de twee mannen opmerkingen naar zijn vriendin maakte en hij gaf aan daar niet van gediend te zijn. De twee mannen gingen meteen op het slachtoffer aan en sloegen en trapten er op los. Ze reden weg in een auto om meteen weer hard terug te rijden. Het slachtoffer kon naar eigen zeggen net op tijd wegspringen op een aanrijding te voorkomen. Hij heeft aangifte gedaan. De 28-jarige moet op basis van zijn rijgedrag zijn rijbewijs inleveren. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

VERDACHTE VAN POGING AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 22-jarige man uit Rotterdam is op 24 maart op de Hendrik Ydenweg aangehouden. Een getuige had gezien dat iemand zich verdacht gedroeg bij een bestelbus die bij de Weteringsingel geparkeerd stond. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de Rotterdammer in de omgeving aan. Hij voldeed aan het signalement en had een schroevendraaier bij zich. In zijn auto trof de politie gereedschap en diverse cilindersloten aan, die mogelijk zijn weggenomen bij andere auto-inbraken. Van de bestelbus op de Weteringsingel was het cilinderslot aan de achterzijde weggebroken. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De man is voor verhoor ingesloten en de politie zet het onderzoek naar hem voort.

DNA LEIDT TOT AANHOUDING
DORDRECHT Een in 2003 veiliggesteld biologisch spoor heeft zes jaar later tot een aanhouding geleid. Op het politiebureau aan de Overkampweg werd een 38-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Zijn DNA kon gematcht worden aan een spoor dat in 2003 werd aangetroffen in een vrachtwagen van waaruit een radio was gestolen. Dat gebeurde op de Kamerlingh Onnesweg. Mogelijk is de man aan meerdere auto-inbraken te klinken; dat wordt nog onderzocht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

EENZIJDIG ONGEVAL
DORDRECHT Een 15-jarig meisje is op 23 maart gewond geraakt toen zij met haar bromfiets op de Noordendijk slipte en ten val kwam. Mogelijk verloor ze de macht over het stuur toen een auto vóór haar plots moest afremmen, waarop zij ook vaart moest minderen. Het meisje is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend wat haar toestand is.