Waterschap Velt en Vecht


Extra vangkooien beverratten in omgeving Coevorden

Publicatiedatum : 24 maart 2009

PERSBERICHT

Rondom Coevorden hebben de rattenbestrijders van Waterschap Velt en Vecht meer vangkooien geplaatst om de schadelijke beverrat te vangen en te bestrijden. De beverrat en de muskusrat komen via verschillende kanalen naar Coevorden om daarna verder landinwaarts te trekken. De rattenbestrijders proberen de dieren bij de grens en in Coevorden te vangen om dat te voorkomen.

De vangkooien worden gebruikt om de beverrat te vangen. De kooien staan op plaatsen langs het water waar sporen zijn gezien van de beverrat of waar beverratten langszwemmen. De rattenvangers controleren de kooien elke dag om te voorkomen dat de dieren er te lang inzitten.

Ander dier in de kooi

Door de grootte van de beverrat is gekozen voor een kooi waarin ze levend gevangen worden. Hiermee wordt voorkomen dat er andere dieren gedood worden. Het kan gebeuren dat er een ander dier in de kooi vast komt te zitten. Deze dieren worden door de rattenvangers vrij gelaten. En omdat de rattenvangers elke dag alle kooien controleren, zal dit dier nooit te lang in een kooi blijven zitten.

Meer info op onze website bij muskus- en beverrattenbestrijding.