Gemeente Hilvarenbeek


College wil fiets- en wandelverkeer stimuleren

Het college wil dit jaar een groot deel van het budget voor onderhoud aan wegen inzetten voor onderhoud van trottoirs, fiets- en voetpaden. Met deze maatregel wil het college fiets- en wandelverkeer stimuleren en de begaanbaarheid bevorderen van deze paden en trottoirs voor mindervaliden.

Ieder jaar wordt groot en klein onderhoud aan wegen uitgevoerd. De onderhoudsplanning wordt opgesteld aan de hand van de resultaten van zogenoemde âwegeninspectiesâ waarbij de onderhoudstoestand van wegen in beeld wordt gebracht.
Het college kiest er dit jaar nadrukkelijk voor om ook de infrastructuur voor fiets- en wandelverkeer op orde te hebben en wil daarom een groot deel van het onderhoudsbudget inzetten voor onderhoud aan trottoirs, fiets- en voetpaden.
Op de planning staan ondermeer de volgende paden: ⢠voetpaden Acacialaan en Meester Jacobsstraat in Diessen ⢠voetpad Dorpsstraat in Esbeek
⢠voetpad Apollostraat in Hilvarenbeek (bij winkelcentrum) ⢠fietspad langs parallelweg Tilburgseweg (vanaf Grote Voort tot aan Ambrosiusweg)
⢠fietspaden Esbeekseweg in de bebouwde kom van Esbeek en buiten de bebouwde kom vanaf de komgrens van Hilvarenbeek tot huisnummer 11, ⢠fietspad Kanaaldijk in Haghorst (vanaf Sint Josephstraat tot aan gemeentegrens met Oirschot)
⢠fietspad door Gorp en Roovert in Hilvarenbeek (vanaf nieuwe fietspad langs Roovertsedijk richting Gorp).

Het onderhoudsprogramma is opgenomen in de nota ârationeel wegbeheerâ die op 31 maart 2009 wordt voorgelegd aan de commissie Openbare Werken en Milieu. Nadat het onderhoudsprogramma is vastgesteld, worden de inwoners hierover geïnformeerd via gemeenterubriek en website.