Gemeente Hellevoetsluis


College stelt definitief stedenbouwkundig plan vast

In de wekelijkse B&W vergadering van dinsdag 24 maart heeft het college ingestemd met het definitief stedenbouwkundig plan Molshoek. De bestemmingsplanprocedure zal op basis van dit plan worden opgestart. In het definitieve stedenbouwkundig plan zijn de reacties verwerkt van de raadsfracties en van de Klankbordgroep Kanaalzone.

Zowel de raadscommissies als de klankbordgroep Kanaalzone constateerden dat het aangepaste bouwplan op een flink aantal punten in positieve zin is bijgesteld. Desondanks waren er nog meer wensen bij beide partijen. Het college heeft de volgende wensen verwerkt in het definitieve plan:

- Het aantal sociale woningen wordt verhoogd van 20 naar 30 stuks (=13%) en deze worden ondergebracht in het middelste appartementenblok langs de nieuwe ontsluitingsweg.
- Er worden twee bouwlagen toegevoegd (= 8 appartementen) aan de zuidelijke woontoren.

- De waterpartijen nabij de zuidelijke woontoren worden aangepast zodat de doorstroming gegarandeerd wordt.

Het verzoek van de klankbordgroep om het bouwplan niet aan de zuidzijde te laten ontsluiten op de Vlasakkerlaan is niet verwerkt. Een bouwplan van ca. 250 woningen dient te beschikken over twee ontsluitingen. Het plan Molshoek wordt ingericht als 30km zone en daarom wordt niet verwacht dat ander verkeer dan bewoners- en bestemmingsverkeer gebruik zal maken van deze route.

Het woningbouwprogramma bestaat nu uit 83 koopwoningen, 30 appartementen in de sociale huursector en 123 grondgebonden woningen (totaal 236 woningen). Binnenkort zal de bestemmingsplanprocedure op basis van dit stedenbouwkundig plan worden opgestart.

03/24/2009