Partij van de Arbeid

Maatregelen tegen fraude pgb

24-03-2009 03:46

PvdA-kamerlid Wolbert is blij dat het dankzij PvdA en CDA moeilijker wordt om fraude te plegen met het persoonsgebonden budget. Dit budget kan voortaan alleen door de cliënt zelf of de wettelijk bewindvoerder worden aangesproken. Bemiddelingsbureaus kunnen niet langer direct het geld besteden dat bedoeld is voor degene die de zorg hard nodig heeft.

De Tweede Kamer nam vandaag een motie hierover van de twee partijen aan. Wolbert is verheugd over de steun van de Tweede Kamer. Hiermee moet fraude met het persoongebonden budget verleden tijd zijn. We gaan nu aan de staatssecretaris vragen hoe ze deze motie van de Kamer zo snel mogelijk gaat uitvoeren omdat we denken dat in de uitvoering voor bepaalde doelgroepen speciale afspraken nodig zullen zijn.

Daarnaast heeft de PvdA aandacht gevraagd voor de ontwikkeling van een keurmerk voor commerciële aanbieders. Op deze wijze krijgt de cliënt een garantie dat de zorg van voldoende kwaliteit is en krijgen we een beeld van eerlijke informatie over de geleverde zorg, aldus Wolbert.