Provincie Noord-Holland

Provincie werkt van mei t/m oktober aan Velsertraverse

24-3-2009

De westelijke randweg Beverwijk (N197), die momenteel door de provincie wordt aangelegd, sluit aan op de Velsertraverse. Ten behoeve van deze aansluiting wordt de spoorwegovergang verplaatst en worden enkele kruisingen aangepast.

Om Beverwijk, Velsen-Noord en Corus tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden wordt het verkeer gedeeltelijk via andere routes geleid.

De werkzaamheden aan de Velsertraverse

De spoorwegovergang wordt verplaatst zodat de Velsertraverse vloeiender overloopt in de Rijk De Waalweg. Dit bevordert op de nieuwe Westelijke Randweg (N197) de doorstroming van het autoverkeer.

De kruisingen met de Velserweg in Beverwijk en de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord worden aangepast aan het nieuwe verloop van de doorgaande weg.

De werkzaamheden starten in de eerste week van mei en duren tot eind oktober 2009.

Het verkeer tijdens de werkzaamheden

De Velsertraverse is een druk gebruikte weg en cruciaal voor de bereikbaarheid van Beverwijk, Velsen-Noord en Corus. Om het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen te leiden zijn er diverse omleidingsroutes. Deze routes zijn vooral gericht op het doseren van het verkeer op de verschillende beschikbare wegen.

Kaart met rijrichting

Doorstromingsroutes

Verkeer uit Beverwijk, komend van de Breestraat, wordt via de Wijckermolen en de Parallelweg (Meubelboulevard) geleid.

Verkeer komend vanaf de A22 richting Wijkerstraatweg kan niet linksaf slaan op de Velsertraverse, maar wordt omgeleid via de Grote Hout- of Koningsweg.

Verkeer komend vanuit de Wijkerstraatweg richting Beverwijk kan niet linksaf de Velsertraverse op, maar wordt omgeleid via de Parallelweg (Meubelboulevard).

Voetgangers en (brom)fietsers tussen het station Beverwijk en Velsen-Noord zullen via de Emplacementsweg worden geleid. Het bestaande fietstunneltje wordt hiervoor opgeknapt en er wordt een tijdelijk fiets/voetpad gemaakt, dat, met het oog op de veiligheid, met hekken van de werkzaamheden wordt afgescheiden.

De provincie stuurt bewoners en belanghebbenden volgende week een uitgebreide informatiebrochure over de verkeersmaatregelen en de werkzaamheden.

Nieuwsredactie