Gemeente Etten-Leur

Gemeente verwijdert duobakken die te lang aan straat staan

Gemeente verwijdert duobakken die te lang aan straat staan

De gemeente Etten-Leur heeft in de voorbije periode ongeveer vijftig duobakken uit verschillende straten ingenomen en afgevoerd naar de gemeentewerf aan de Hermelijnweg. Daarmee heeft zij een signaal willen afgeven aan inwoners, die hun huisvuilcontainer te lang op een verzamelplaats laten staan in plaats van die tijdig binnen te halen.

Volgens de regelgeving dienen duobakken op de wekelijkse inzameldag 's ochtends aan straat te worden gezet en nog diezelfde dag weer op eigen erf teruggeplaatst te worden. Sommige inwoners zijn daar laks in en laten de container dagenlang op de verzamelplaats staan.

Dat geeft een rommelig straatbeeld en kans op vervuiling of zelfs gevaar voor de leefomgeving. De gemeente is tot actie overgegaan om een daad te stellen richting de overtreders, maar vooral om hen te bewegen zich aan de regels te houden.

Diegenen van wie de duobak is ingenomen en afgevoerd, kunnen die zelf ophalen op de gemeentewerf. Daaraan zijn voor hen geen kosten (boete) verbonden, maar het vraagt van hen wel enige inspanning om de container weer op het huisadres te krijgen. Diverse mensen hebben hun duobak weer opgehaald en konden toch wel begrip opbrengen voor het handelen van de gemeente.

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl