Kredietcrisis: Advocaten nemen initiatief

24/03/2009 17:31

Stichting Kredietcrisis MKB

De kredietcrisis is een feit. Ook voor het Midden- en Kleinbedrijf. 'Er wordt veel over gesproken, maar actie wordt niet of nauwelijks genomen, terwijl dit juist wel nodig is. Daarom hebben wij besloten om de Stichting Kredietcrisis MKB op te richten.', aldus Nico van den Boom en Danny Snijders, beiden advocaat te Tilburg.

Daarmee is het eerste particuliere initiatief genomen om daar verandering in aan te brengen. De Stichting ondersteunt Midden- en Kleinbedrijven die als gevolg van de kredietcrisis in financiële problemen zijn gekomen. Dat doet de Stichting door deze ondernemers in contact te brengen met adviseurs die zich hebben aangemeld bij de Stichting. De kosten voor de dienstverlening komen voor rekening van de Stichting. De Stichting doet dan ook een beroep op adviseurs om zich aan te melden bij de Stichting. Voorts doet de Stichting een beroep op overheden en overkoepelende organisaties, zoals MKB-Nederland, om financiële middelen ter beschikking te stellen aan de Stichting. De Stichting heeft deze middelen nodig om het MKB te kunnen ondersteunen. Dienstverleners worden namelijk betaald door de Stichting,

Uiteraard komt niet iedere onderneming in aanmerking voor ondersteuning via de Stichting. Er dient een causaal verband te bestaan tussen de problematiek en de kredietcrisis. Ondernemingen die in de problemen zijn gekomen als gevolg van bijvoorbeeld onvoldoende management in het verleden, of door een andere omstandigheid, komen niet in aanmerking voor ondersteuning via de Stichting.

Snijders Van den Boom Advocaten, het kantoor van Van den Boom en Snijders, heeft zich uiteraard inmiddels aangemeld bij de Stichting om hun diensten via de Stichting te verlenen aan het MKB.





http://www.stichting-kredietcrisis-mkb.nl