OSB roept FNV Bondgenoten op tot 'verantwoordelijk gedrag'

24/03/2009 17:31

OSB

OSB is bezorgd om de onverantwoord hoge eisen en opstelling van FNV Bondgenoten op Schiphol. In de huidige CAO verdienen schoonmakers EURO 10,- per uur, een verbetering van 12%, In het licht van de huidige economische omstandigheden wil OSB de focus richten op het behoud van de werkgelegenheid in de branche, waar de meest kwetsbare werknemers een baan vinden. Dat de FNV volhardt in eisen die leiden tot beloning boven de CAO voor een geselecteerde groep mensen en zelfs dreigt met stakingen, vindt OSB onbegrijpelijk. OSB ondersteunt de bedrijven in het kort geding dat is aangespannen tegen FNV bondgenoten.

Een contractswisseling, zeker op een groot object als de Luchthaven Schiphol, is een complexe zaak die vraagt om goed overleg tussen de betrokken partijen. De betrokken bedrijven zijn goed in staat om afspraken te maken die betrekking hebben op de specifieke situatie van Schiphol, ook in het belang van werknemers.

Dat FNV ook CAO-items in de discussie rondom deze contractwisseling betrekt verbaast OSB. Afspraken in het kader van de bedrijfstak-CAO horen thuis op de CAO-tafel. OSB wijst erop dat in de huidige CAO al een loonsverhoging is gerealiseerd van bijna 12% om het loon van alle schoonmakers op tenminste EURO 10,- te krijgen. "En dat is een prestatie waar we trots op kunnen zijn" aldus OSB. "In de huidige economische crisis is het zaak om de krachten te verenigen zodat we de werkgelegenheid en de veerkracht van schoonmaakondernemingen zoveel mogelijk op peil kunnen houden. Daar zouden we ons zorgen over moeten maken! De tijden van steeds maar meer en meer zijn voorlopig voorbij. Daarom roepen we FNV Bondgenoten ook op zich realistisch op te stellen en mee te denken in het belang van onze branche en onze werknemers."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.osb.nl